Nemes cél érdekében futottak együtt kutyusok és gazdik (VIDEÓ)

2019. június 11. - 15:35 | Régió

Jótékonysági kutyás futást szervezett a hétvégén a Maxergym csapata a dunaszerdahelyi gokartpályán.

Nemes cél érdekében futottak együtt kutyusok és gazdik (VIDEÓ)
Fotók: Tóth Tamás (További képekért kattints!)

A nagy sikerű húsvéti futás után ezúttal jótékony célú megmozdulásra került sor, amelyen a kutyusok és a gyerekek voltak a főszereplők. A jótékonysági kutyás futást gyermeknappal egybekötve rendezték meg a Spartan Kids Training Grouppal együttműködve.

A rendezvény egyik szervezőjétől, Adamča Dávidtól megtudtuk, az akció célja, hogy támogassák a nagymegyeri kutyamenhelyt, és egyúttal egy vidám hangulatú sportos délelőttöt töltsenek el a gazdik és a gyerekek. A menhelyt üzemeltető Dog Azyl polgári társulás egyik tagja, Dosoudil Veronika elmondta, a befolyt összeget a kutyamenhely ketreceinek, kenneleinek felújítására fordítják.

A kutyusok és a gazdáik is sikeresen teljesítették a távot, köztük Jerry is, aki már évek óta a nagymegyeri menhelyen él.

Az egyik résztvevő, Török Cyntia elmondta, nagyon várták már az akciót: „Részt vettünk a húsvéti futáson is, ott mondták a srácok, hogy jótékonysági kutyás futást terveznek, és mindenképp szerettünk volna eljönni. Igyekszünk rendszeresen sportolni Lokival, hiszen a mozgás fontos.”

Albert László hét hónapos huskyjával érkezett a futásra: „Első alkalommal veszünk részt ilyen rendezvényen, de mivel nagyon ügyesen veszi az akadályokat, tervezzük, hogy bevezetjük a közös sportolást.”

A remek hangulatú megmozduláson összesen 208 euró gyűlt össze. A szervezők és a nagymegyeri kutyamenhely üzemeltetői hálásak minden apró segítségért.


(fl, tt)