A nemesócsai Cserepes Zoltán Eb-ezüstérme

Karate – A lengyelországi Wroclaw városában rendezték meg az elmúlt hét végén az idei felnőtt és junior Európa-bajnokságot, ahol összesen 28 ország versenyzői léptek szőnyegre.

A nemesócsai Cserepes Zoltán Eb-ezüstérme

Szlovákiát, s egyben a csallóközi Seishin Karate Klubot a kontinensviadalon Hupian Krisztina és Markovics Ádám (Keszegfalva), Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) és Cserepes Zoltán (Nemesócsa) képviselték.

“A juniorok korosztályában Cserepes Zoltán előbb litván ellenfelét győzte le bírói döntéssel, majd ukrán vetélytársa felett diadalmaskodott szintén bírói verdikttel. A döntőbe jutásért az utolsó másodpercben fejbe rúgta magyarországi ellenlábasát, a fináléban azonban őt rúgták fejbe, így lett második. Ezzel a teljesítményével Zoltán csallóközi klubunk hatodik Európa-bajnoki helyezését szerezte meg. Markovics Ádám lengyel küzdőtársat kapott, akivel sajnos mindjárt az első menetben alulmaradt. Jakab Adrienn egy ukrán sportolóval került szembe, akit a bírók szabálytalan rúgásért leléptettek. Adrienn már azonban nem folytathatta a küzdelmeket, s a legjobb nyolcban végzett. Hupian Krisztina román ellenféllel kezdett, akit ötperces hosszabbításban bírói döntéssel legyőzött. Majd következett egy nagyon rutinos grúz rivális, s hét perc nagyon kemény harc után sajnos a bírók nem a mi védencünket juttatták tovább. Tina így a legjobb nyolc között végzett” – mondta el a Paraméternek Markovics János, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke.

Így folytatta:

“Úgy gondolom, hogy csapatunkból a versenyen mindenki kiválóan helytállt. Igaz, mindenkinek nem sikerült dobogóra állnia, viszont az is nagy dolognak számít, ha valaki kijut az Európa-bajnokságra. Le a kalappal a szervezők előtt, nagyon kitettek magukért. Jól éreztük magunkat Wroclawban, a város is rendkívül kellemesnek hatott. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon – anyagilag, lelkiekben, szurkolásával, vagy a felkészülés során – segítette sportolóinkat. Külön köszönet a klubtársaknak.”

(lel)