Német Kupa - Flick és Müller is a Kielt dicsérte a Bayern búcsúja után

2021. január 14. - 10:11 | Sport

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője és a támadó Thomas Müller is a Holstein Kiel teljesítményét dicsérte, miután a másodosztályú együttes szerda este tizenegyesekkel búcsúztatta a címvédőt a labdarúgó Német Kupában a legjobb 32 között.

Német Kupa - Flick és Müller is a Kielt dicsérte a Bayern búcsúja után
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő bajor sztárcsapat Serge Gnabry révén már a 14. percben vezetést szerzett, ám a Kiel még a szünet előtt egyenlített Fin Bartels találatával. A folytatásban Leroy Sané ismét a münchenieket juttatta előnyhöz, azonban Hauke Wahl a 95. percben betalált, így 2-2-vel zárult a rendes játékidő, a hosszabbításban pedig már nem esett gól. A tizenegyespárbajban az első 5-5 kísérlet eredményes volt, aztán viszont bajor részről Marc Roca hibázott, Bartels viszont gólt lőtt, így a Kiel jutott tovább.

"Gratulálunk nekik, végig küzdöttek, igazi kupacsata volt ez, nekünk sok javítanivalónk van"

- foglalta össze gondolatait a meccs után Flick, hozzátéve, hogy természetesen "óriási csalódás" számukra a korai kiesés.

"Jelenleg egy ilyen sorozatban vagyunk, de előre kell tekintenünk, és sokat kell dolgoznunk, mentségünk pedig nincs arra, ami történt"

- jelentette ki a vezetőedző.

A Bayern 17 év után először esett ki egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben a Német Kupában, és legutóbb több mint 20 esztendeje fordult elő, hogy már a versenysorozat második körében búcsúzni kényszerült.

"Jól játszottak az első pillanattól fogva, és hidegvérrel büntették a hibáinkat"

- nyilatkozta a találkozó után Thomas Müller, hozzátéve, hogy csalódást keltő és keserű érzés címvédőként és esélyesként kiesni a kupaküzdelmekből.

"Természetesen megérdemeltük a búcsút, de a hangulat az öltözőben nem valami jó, ezt mindenki el tudja képzelni"

- tette hozzá.

Kielben a csapat szurkolói autós felvonulással, dudaszóval és tűzijátékkal ünnepelték a diadalt, majd a stadion mellett is hangosan éltették kedvenceiket.

"Örülünk, hogy egy jó meccsen, jó játékkal, valamint egy történelmi eredménnyel hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy jó legyen itt a hangulat az utcákon"

- mondta Ole Werner, a kieliek vezetőedzője. A Kiel a Német Kupa nyolcaddöntőjében a szintén másodosztályú Darmstadttal találkozik február elején.

(MTI)

Címkék: Német kupa