Német Kupa - Sporttörténelmet írna a negyedosztályú Saarbrücken

2020. június 8. - 12:59 | Sport

Optimistán várja a Bayer Leverkusen elleni keddi Német Kupa-elődöntőt Lukas Kwasniok, a negyedosztályú 1. FC Saarbrücken labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Német Kupa - Sporttörténelmet írna a negyedosztályú Saarbrücken
-illusztráció- (Fotó: worldfootball.net)

Optimistán várja a Bayer Leverkusen elleni keddi Német Kupa-elődöntőt Lukas Kwasniok, a negyedosztályú 1. FC Saarbrücken labdarúgócsapatának vezetőedzője.

"Első negyedik ligás együttesként jutottunk be a legjobb négy közé, ezzel klub- és futballtörténelmet írtunk. Most pedig sporttörténelmet akarunk írni"

- fogalmazott a 38 éves tréner, aki ugyanakkor a realitás talaján mozog az esélyeket illetően.

"Alázatosak, de magabiztosak vagyunk. Száz meccs közül 99-et biztosan elvesztünk a Leverkusen ellen, de június 9-ét a Saar-vidék ünnepnapjává szeretnénk tenni"

mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy csapata három hónapja nem játszott tétmérkőzést, Kwasniok úgy véli, hogy ez alapvetően hátrány, "de egy meccset tekintve nem játszik szerepet".

"Hatvan perc után jön az adrenalin és a végső sípszóig hajtja majd a játékosokat"

- jósolta.

A tréner azt ugyanakkor hátrányként éli meg, hogy a koronavírus-járvány miatt ezt a találkozót is nézők nélkül rendezik meg.

"Így elveszítjük a 12. emberünket, 11 a 11 ellen kell küzdenünk. Ezzel együtt a körülmények egy kicsit szokatlanabbak lesznek, összességében ez nekünk kedvezhet"

- mondta.

Az 1. FC Saarbrücken és a Bayer Leverkusen kedden 20.45 órától csap össze a Német Kupa első elődöntőjében. A másik ágon - szerdán - Bayern München-Eintracht Frankfurt csatát rendeznek.

(MTI)

Címkék: Német kupa