Német Kupa - Szalai Ádám főszerepet vállalt a Hoffenheim továbbjutásában

2019. augusztus 11. - 08:35 | Sport

A magyar válogatott Szalai Ádám csapata, az élvonalbeli Hoffenheim tizenegyespárbajban búcsúztatta harmadosztályú vendéglátóját, a Würzburger Kickerst a labdarúgó Német Kupa első fordulójában.

Szalai csapata 1-0-s vezetésénél az első félidő után a szünetben állt be, de hiába vezetett az esélyesebb együttes már 2-0-ra is, a házigazdák hét perc alatt egyenlítettek, és kiharcolták a hosszabbítást. A ráadásban Szalai góljával 3-2-re ismét a Hoffenheimnél volt az előny, de a Würzburger a 114. percben tizenegyespárbajt jelentő találatot szerzett. A párbajban Szalai értékesítette a tizenegyesét, majd csapata a hatodik párt követően 5-4-re bizonyult jobbnak.

A szintén élvonalbeli Freiburg hosszabbítást követően 1-0-s végeredménnyel ejtette ki a harmadosztályú Magdeburgot. A Freiburg magyar válogatott játékosa, Sallai Roland kezdőként kapott lehetőséget, és a 61. percben cserélték le.

A Bundesliga-klubok közül gyorsan búcsúzott az Augsburg és a Mainz: előbbi a negyedosztályú Verl otthonában kapott ki 2-1-re, utóbbi a harmadik vonalban lévő Kaiserslautern vendégeként 2-0-ra.


MTI