Némi késésekkel, de útnak indultak a Leo Express vonatai a Komárom-Pozsony vonalon

2023. december 10. - 09:33 | Régió

Vasárnap új időszámítás kezdődött a Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony vasúti szakaszon, amelynek üzemeltetését átvette a Leo Express cseh vasúttársaság.

Némi késésekkel, de útnak indultak a Leo Express vonatai a Komárom-Pozsony vonalon
Fotó: Leo Express

Új menetrend szerint indultak útnak vasárnap kora reggel a Leo Express vonatai Pozsony és Komárom közt. A vonatok a reggeli óráktól némi késésekkel közlekednek, a vasúttársaság tájékoztatása szerint a sűrű havazás miatt alakultak ki fennakadások, legfeljebb félórás késéseket jelentettek mindkét irányban.

"Ezt üzemeltetőként sajnos nem tudjuk befolyásolni, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságosan és kényelmesen célba érjenek" - közölte a cég vasárnap délelőtt.

Szombaton, éjfél környékén futott be a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) utolsó vonata Dunaszerdahelyre, a búcsúzóul a szerelvény elejére egy koszorút helyeztek el.


Fotó: Facebook - Meskania Vlakov BA-DS-KN csoport

Ami az új menetrendet illeti, a kora reggeli órákban meglehetősen sűrűn, fél óránként indulnak majd vonatok Pozsonyból, ezek egy része azonban csak Úszorig közlekedik majd. A csúcsidőn kívül óránként indulnak a fővárosból, majd a délutáni órákban ismét gyakrabban járnak majd. Hétköznaponként 13:10-től egészen 20:10-ig közlekednek gyorsított vonatok Pozsony és Dunaszerdahely közt – ezek a vonatok Diósförgepatonyban is megállnak. A gyorsított vonatok nagy része Dunaszerdahelyről Komárom felé közlekedik tovább.

Komáromból a reggeli csúcs idején óránként, majd kétóránként indulnak majd vonatok Dunaszerdahely és Pozsony felé, Dunaszerdahelyről pedig reggelente félóránként juthatunk el a fővárosba. A Dunaszerdahelyről induló gyorsított vonatok ugyancsak megállnak Diósförgepatonyban. A részletes menetrend IDE kattintva elérhető.

A Pozsony-Dunaszerdahely-Nagymegyer-Komárom vonalon 21 szerelvény fog közlekedni, mindegyik közel 240 férőhelyes, ebből 140 ülőhely. A társaság közlése szerint így több lesz a férőhely csúcsidőben is.

A vonalon süllyesztett padlószintű, klimatizált szerelvények fognak közlekedni. A modern, süllyesztett padlószintű, klimatizált szerelvényekben lesz Wi-Fi, WC a kerekes székesek számára, és a kisbabák átpelenkázására szolgáló pult is. Bővebben...


(parameter)