A nemzet lelkiismereteként óhajtott bevonulni a sittre, végül inkább megnyálazta az ujját és perkált!

2021. december 31. - 10:29 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság októberben jogerősen elítélte a Zem a vek főszerkesztőjét, Tibor Eliot Rostast, megerősítve ezzel a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság két évvel ezelőtti ítéletét. Rostas a konspirációs elméleteket gyártó lapjában nemzetgyalázó dolgokat jelentetett meg.

A nemzet lelkiismereteként óhajtott bevonulni a sittre, végül inkább megnyálazta az ujját és perkált!
Tibor Eliot Rostas (Fotó: TASR-archívum)

A szerzővel szemben a 2017-ben "megalkotott" leghírhedtebb írása - A szlávokba ékelődő zsidók című cikke - miatt indult eljárás. Ebben Rostas megvádolta a zsidókat, hogy ők generációkon keresztül mással sem foglalkoznak, csak a társadalmat zilálják szét.

A bíróság két évvel ezelőtt négyezer eurós büntetést szabott ki Rostasnak, idén októberben pedig ezt a büntetést erősítette meg a Legfelsőbb Bíróság. Alternatív büntetésként, ha Rostas nem fizetett volna, három hónap börtönbüntetést határoztak meg.

A Zem a vek főszerkesztője az elejétől fogva azt hangoztatta, hogy ő bizony fizetni nem fog, inkább börtönbe vonul, ezt a fogadalmát pedig megismételte a jogerős döntés előtt is.

"Ha minden ellennére elítélnek, feltételesen vagy feltétel nélkül, mint ahogy azt valakik szeretnék, a nézeteimért és a véleményemért, akkor megtisztelő lesz számomra a nemzet lelkiismereteként, politikai fogolyként bevonulni a büntetéségrehajtási intézetbe ebben az elferdült rendszerben, amelyet a csőcselék és jellemtelen gazemberek vezetnek" - jegyezte meg akkor, és ezt az elhatározását megerősítette az ügyvédje, Ľubomír Hlbočan is.

Végül kiderült, hogy csak a szája volt nagy, ugyanis az Aktuality.sk most megírta, hogy végül mégis inkább kifizette a pénzt. Katarína Kudjáková, a Specializált Büntetőbíróság szóvivője a portál érdeklődésére megerősítette, hogy Rostas még karácsony előtt, december 23-án megtérítette a büntetését.

Rostas egyik legnagyobb támogatója egyébként Štefan Harabin, aki már két évvel ezelőtti tárgyalásán is látogatást tett. "Ön Soros pincsikutyája" szólította meg a korábbi legfelsőbb bíra az ítélkező kollégáját, majd erre Harabint kivezették a rendőrök a tárgyalóteremből. Végül az októberi ítélethozatalon is megjelent a mečiari korszakot fémjelező egykori igazságügyi miniszter. A cirkusz az épületbe való bejutáskor kezdődött, amikor sem Rostas, sem Harabin nem volt hajlandó felvenni a szájmaszkot. Harabin leordította az őröket, azt kiabálta nekik, hogy bűncselekményt követnek el, és nincs jogi kötelessége a maszkviselést illetően. A helyszínen végül rendőrök tettek rendet.

(Aktuality.sk)