Nemzetek Ligája - Deschamps szerint csapata esélyes a németek ellen

2018. szeptember 5. - 20:17 | Sport

Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint csapata, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott lép pályára előnyösebb lelkiállapotban Németország csapata ellen a csütörtökön kezdődő Nemzetek Ligája első játéknapján.

Nemzetek Ligája - Deschamps szerint csapata esélyes a németek ellen
Didier Deschamps (Fotó: AP/TASR)

A német válogatott címvédőként óriási meglepetésre a csoportkör végén búcsúzott a nyári oroszországi világbajnokságon, míg a franciák a horvátok legyőzésével húsz év után diadalmaskodtak újra.

"Világbajnokként és esélyesként érkeztek a tornára. A történtek ellenére is a legmagasabb szintű együttesek közé tartoznak. Nagyon tisztelem a csapatukat, és azt, amit képviselnek" - hangsúlyozta Deschamps.

A szakvezető leszögezte, bízik együttesében, amely a legerősebb kerettel lép pályára, csak a csapatkapitány Hugo Lloris hiányzik majd a csütörtökön 20.45-kor kezdődő müncheni összecsapáson.

"A világbajnoki cím erőt és magabiztosságot ad nekünk" - szögezte le az edző. Kitért rá, a szezon elején nem lesz egyszerű egy ilyen nehéz mérkőzést megvívniuk, hiszen több játékosának rövid volt a felkészülési időszak az idény előtt.

A Nemzetek Ligája A osztályának 1. csoportjában a holland válogatott szerepel még.

(MTI)