Nemzetek Ligája - Matthäus lecserélné Neuert a német válogatott kapujában

2018. október 15. - 12:45 | Sport

A játékosként világ- és Európa-bajnok Lothar Matthäus szerint Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya rossz döntéseket hoz, a Nationalelf kapujában pedig nem Manuel Neuernek kellene állnia.

"Neuer a súlyos sérülése után nem nyerte vissza a korábbi magabiztosságát, és most nincs abban a formában, amelynek köszönhetően korábban négyszer is a világ legjobb kapusa lett" - írta az 57 éves Matthäus a skysport.de oldalon vezetett blogjában.

A rekordot jelentő 150-szeres német válogatott korábbi középpályás szerint Neuer helyettesítésére Marc-Andre ter Stegen, az FC Barcelona kapusa lenne a megoldás, aki "évek óta világklasszis teljesítményt nyújt".

Matthäus szerint azok a játékosok, akikre Joachim Löw jelenleg építi a német csapatot, nem teljesítenek a tőlük elvárható szinten.

"Ezeknek a futballistáknak, mint Neuer, Jeromé Boateng, Mats Hummels, Toni Kroos és Thomas Müller, most saját magukkal és a klubjukkal is van elég gondjuk. Ők a legtapasztaltabbak, de a jelenlegi helyzetükben nem tudják vezetni a csapatot" - tette hozzá a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

"Csodálkozom azon, hogy Löw így állítja fel a válogatottat" - zárta gondolatait Matthäus.

A németek a nyári oroszországi világbajnokságon már a csoportkörben búcsúra kényszerültek, a Nemzetek Ligájában pedig előbb otthon játszottak gól nélküli döntetlent a vb-győztes franciákkal, majd múlt szombaton 3-0-ra kikaptak Amszterdamban a hollandoktól. A Nationalelf kedd este Párizsban, a francia válogatottal csap össze a Nemzetek Ligája aktuális fordulójában.

MTI