Nemzetek Ligája: Olaszországban zárul a sorozat második kiírása

2021. október 5. - 10:17 | Sport

A héten Olaszországban rendezik a labdarúgó Nemzetek Ligája második kiírásának négyes döntőjét: az elődöntőben előbb szerdán a házigazda, Európa-bajnok olasz válogatott a spanyol csapatot látja vendégül, csütörtökön pedig a világbajnok franciák szomszédjukkal, a világranglista-vezető belgákkal találkoznak. A bronzmérkőzésre és a döntőre vasárnap kerül sor.

Nemzetek Ligája: Olaszországban zárul a sorozat második kiírása
Fotó: PA

Az olasz és a spanyol csapatnak a milánói lesz a 12. egymás elleni összecsapása nagy tornán: a 2008-as Eb-n a spanyolok büntetőkkel mentek tovább és meg sem álltak a végső győzelemig, négy évvel később pedig Kijevben a fináléban 4-0-ra ütötték ki riválisukat.

Az olaszok a 2016-os kontinensviadal negyeddöntőjében aratott 2-0-s sikerükkel vágtak vissza, majd a nyári tornán az elődöntőben 11-esekkel búcsúztatták a spanyolokat, hogy aztán történetük során másodszor is a kontinens legjobbjai legyenek.

A Roberto Mancini vezette olasz csapat világcsúcsot jelentő 37 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, és ezúttal is esélyesebb Luís Enrique "csikócsapatánál", amely tele van tinédzser futballistákkal.

A belga és a francia válogatott közös története 75. összecsapását játssza majd, a helyszín Torino lesz.

Mivel a két ország fővárosa, Brüsszel és Párizs csak valamivel több mint 250 kilométerre helyezkedik el egymástól, így nem meglepő, hogy már 1904 óta rendszeresen találkoznak egymással a csapatok: eddig 30 belga- és 25 francia siker született 19 döntetlen mellett, de nagy tornákon a legutóbbi négy alkalommal a gallok örülhettek.

Az M4 Sport a vasárnapi döntőt élőben közvetíti.


MTI