Nemzeti rekordokat készül megdönteni a légi Gym Sport erőemelője

2021. május 16. - 17:41 | Sport

Jövő héten a szlovák nyílt bajnokságon vesznek részt a légi Gym Sport erőemelői Nagyszombatban.

Nemzeti rekordokat készül megdönteni a légi Gym Sport erőemelője
Tichý Flórián (Fotók: Cséfalvay Á. András - archív)

A Gym Sport Lég-Lehnice erőemelői jövő hét végén Nagyszombatba utaznak, hogy megmérettessék magukat és nemzeti rekordokat döntsenek meg a szlovák bajnokságon. A tinédzserek közül Botló Dominik és Szabó Erik erőemelésben, a junior kategóriában Méry Csaba mellnyomásban, a felnőtt kategóriában pedig Tichý Flórián versenyez majd erőemelésben és mellnyomásban.

A légi klub erőemelői legutóbb tavaly szeptemberben vettek részt szlovák bajnokságon, amelyet Galántán szerveztek meg. Akkor a klub versenyzője, Szabó Erik a második helyen végzett erőemelésben, Tichý Flórián pedig kategóriájában ugyancsak a második helyet szerezte meg erőemelésben, mellnyomásban pedig elhozta az aranyérmet.

„Erőemelésben mind a három fogásban szeretném megdönteni a nemzeti rekordokat. Guggolásban a jelenlegi rekord 190 kilogramm, mellnyomásban 142,5 kg, felhúzásban pedig 215 kg” – nyilatkozta a közelgő verseny kapcsán Flórián, aki a 67,5 kilogrammos súlycsoportban indul.

Mint minden versenyt, a szlovák bajnokságot is intenzív felkészülés előzte meg. „Heti három-négy alkalommal edzünk Légen az új termünkben, amelyet a községtől kaptunk. Ezáltal egy megközelítőleg háromszor nagyobb teremben készülhettünk sokkal komfortosabb körülmények közt” – tette hozzá az erőemelő, és megjegyezte, a bár a pandémia időszakában otthon kellett megoldaniuk az edzést, úgy érzi kellőképp sikerült felkészülniük.

„Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, hogy a lehető legjobb eredménnyel térhessünk haza” – zárta.

Kapcsolódó cikkek:


(fl)