Nemzetközi körözést adtak ki a virágkereskedő ellen, aki meg akarta öletni a férjét

2020. január 15. - 08:49 | Belföld

A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Eva Zámečníková ellen, miután kedden a Legfelsőbb Bíróság 8 éves szabadságvesztésre ítélte.

Nemzetközi körözést adtak ki a virágkereskedő ellen, aki meg akarta öletni a férjét
Fotó: TASR

Zámečníková állandó lakhelye Csehországban van. A nemzetközi körözést a Nemzetközi Rendőrségi Együttműködési Hivatal nemzeti SIRENE központja biztosítja a szlovák rendőrséggel együttműködve. A SIRENE továbbá a cseh rendőrség segítségét kérte a körözött személy lokalizálásában Csehország területén.

A Legfelsőbb Bíróság szenátusa kedden csupán annyit tett, hogy megváltoztatta az ügy jogi besorolását. A Bazini Specializált Büntetőbírósághoz hasonlóan a Legfelsőbb Bíróság is 8 éves szabadságvesztésre ítélte a nőt. A döntést már nem lehet módosítani.

A vád szerint a virágokkal kereskedő Zámečníková 2014. január 15-én megrendelte férje meggyilkolását, akivel nézeteltérései voltak. A műveletet Martin Adamkovičnak kellett volna végrehajtania, ő azonban ehelyett a rendőrséghez fordult.

Zámečníková fegyvert is szerzett a megbízottnak, valamint azt is elmagyarázta, hogy mikor és hogyan végezze el a gyilkosságot. Adamkovič cserébe 50 ezer eurót kapott volna. A nő motívuma az volt, hogy megszerezze férje vagyonát, miután a férfi holttestét eltüntetik, a bíróság pedig két év után halottnak nyilvánítja.


TASR/para