Nemzetközileg körözött terroristát fogtak el Kassán, magyar állampolgársága volt!

2018. június 20. - 20:15 | Belföld

Ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerzett, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfire csapott le a rendőrség kedden Kassán - tudta meg a Joj TV.

Nemzetközileg körözött terroristát fogtak el Kassán, magyar állampolgársága volt!
Forrás: Noviny.sk

Az ukrán rendőrség súlyos bűncselekmények miatt kereste a terroristát, akinek elfogását a szlovák rendőrség több részlege hetek óta készítette elő. A kijevi Interpol körözte. Martin Wäldl, az országos rendőrkapitányság szóvivője szerint a NAKA, az Interpol szlovákiai egysége, illetve a terror-és szervezett bűnözés elleni rendőri egység dolgozott az akción.

Az ukrán férfi megváltoztatta a nevét, Vladimír G.-ként lakott immár két éve Kassán, ráadásul egy rendőrőrs közvetlen közelében.

Nyilvánosságra került a férfiről egy olyan kép is, melyen több személlyel együtt nehézfegyverzettel pózol. Állítólag rendőrségek, rendőrök elleni gránát- és gépfegyveres támadásokban vett részt. A szlovák hatóságok szerint rendkívül veszélyes bűnözőről van szó.

"Emberöléssel való fenyegetés, túszejtés, szándékos testi sértés, terrorizmus, köztisztviselő elleni támadás és más bűncselekmények miatt körözték" - tájékoztatott Milan Filičko, az ügyészség szóvivője.

A rendőrség információi szerint terrorcsoportokat láthatott el fegyverrel, ezért volt szükség a rendkívüli elővigyázatosságra.

A következő 48 órában arról döntenek, kiadatási fogságba helyezik-e a fickót, hogy aztán átadhassák az ukrán hatóságoknak. Wäldl közlése szerint az említett bűncselekményekben való bűnössége beigazolódása esetén 15 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.

(Noviny.sk)

Címkék: terror, kassa, rendőrség, krimi