Nemzetközileg körözött veszélyes bűnözőt fogott el a rendőrség

2020. szeptember 20. - 12:38 | Régió

A rendőrség vasárnap kora reggel őrizetbe vett egy 49 éves ghánai férfit, akire korábban két európai elfogató parancsot adtak ki.

Nemzetközileg körözött veszélyes bűnözőt fogott el a rendőrség
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Chineye Whytg Nzedgut Krompachyban vették őrizetbe. A rendőröknek körültekintőnek kellett lenniük az akció során, ugyanis a férfi partnerétől megtudták, hogy egy veszélyes, erőszakos személyről van szó, akinek fegyvere is lehet.

Maga az akció zökkenőmentes volt, a férfit annyira meglepték a rendőrök, hogy a partnerét használta élő pajzsként.

A férfire Görögországban adtak ki két európai elfogatóparancsot. A bűnlajstroma pedig elég gazdag: kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel, gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, tiltott fegyverkezéssel és fegyverhasználattal gyanúsították meg.

Chineye 2012-ben kokaint vásárolt egy dílertől, majd el akarta adni. Ezért a bűncselekményért nem egész nyolcéves szabadságvesztésre ítélték. Ami a többi bűncselekményt illeti: a vád szerint Chineye 2013-ban tagja volt egy bandának, amely halálra késelt egy 24 afrikai személyt, továbbiakat pedig súlyosan megsebesített. Tetteiért életfogytiglan tartó szabadságvesztés fenyegeti.

A ghánai férfinek nem volt állandó lakhelye Szlovákiában, csupán rövid ideje tartózkodott az országban. Az idegenrendészet az adatbázisának köszönhetően megállapította, hogy a férfi hamis útlevelet nyújtott be, így hamar fény derült valódi identitására.


-para-