Népszerűségi mutatók: a trendre figyel a Híd és az MKÖ is

2019. december 13. - 17:11 | Belföld

Erősödést mért mindkét magyar listának decemberben a Focus közvélemény-kutató ügynökség, igaz, a Híd és a Magyar Közösségi Összefogás listája is a parlamenten kívül maradt volna mindkét alakulat 4,3 százalékkal.

A Polis a Joj tévé megrendelésére készített felmérése ugyancsak emelkedés mutat mindkét formációnak, ráadásul a decemberi eredmények szerint 5,2-5,2 százalékos eredménnyel parlamentbe jutna mindkét lista.

Ravasz Ábel, a Híd alelnöke és kampányfőnöke szerint az a legfontosabb, hogy megfordult a hónapok óta tartó csökkenő tendencia.

„Már második hónapja erősödik a Híd gyakorlatilag minden ügynökségnél, az őszi kampányunk célja az volt, hogy megfordítsuk a korábbi csökkenő trendet, hogy elmondjuk az embereknek, mit értünk el a négy év alatt”

- nyilatkozta a Paraméternek Ravasz.

"Úgy látszik, hogy ezt sikerült elérni, még egyes felmérések szerint kell egy kevés hozzá, hogy elérjük az 5 százalékot, de bízom benne, hogy ilyen tendencia mellett ez meglesz.”

Szerinte a következő két és fél hónap erre elég lesz.

„Már megjelentek a reklámjaink, intenzív facebookos kampányt is folytatunk, annak örülnék a legjobban, ha bőven át tudnánk ugrani az öt százalékos küszöböt”

– véli Ravasz.

Elsősorban a trendre figyel az MKÖ is.

„A legfontosabbak a február 29-i számok lesznek, azoknak kell azt mutatniuk, hogy bejutottunk a parlamentbe

– mondta portálunknak Menyhárt József, az MKP elnöke, az MKÖ képviselőjelöltje.

"Mindenesetre ez egy pozitív kezdet, azon kell dolgozni, hogy a számok január-februárban erősödjenek.”

Az Magyar Közösségi Összefogás januártól már konkrét kampányüzenetekkel és a jelöltekkel kampányol, a programbemutatójuk januárban lesz.

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke rosszabb első mérésre számított.

„Bármelyik ügynökség eredményét nézzük, pozitív elmozdulást látunk az MKP korábbi eredményéhez képest, és ez a legfontosabb

– mondta a Paraméternek Mózes.

"A kutatásoknál elsősorban a trendet kell figyelni, mert arra lehet építeni.”

Meglepte azonban, hogy már az első mérés viszonylag jó eredményt mutat az MKÖ-listának.

„A Magyar Közösségi Összefogás támogatottságára először kérdeztek rá az ügynökségek"

– magyarázta Mózes.

"Én azt feltételeztem, hogy mivel új márkanévről van szó, a kampány is csak most indult, ezért a választók egy részéhez el sem jutott ez az információ, így a lehetségesnél rosszabb értéket mérnek majd nekünk.”

-para-