Néptelenebbé váltak Gúta utcái, az emberek a természetbe menekülnek a koronavírus elől (FOTÓK)

2020. április 3. - 16:25 | Régió

Fotós kollégánk, Cséfalvay Á. András ezúttal Gútáról jelentkezett legfrissebb fotósorozatával.

Néptelenebbé váltak Gúta utcái, az emberek a természetbe menekülnek a koronavírus elől (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Más településekhez hasonlóan a koronavírus-járvány Gúta mindennapjaira is rányomta bélyegét. A városi hivatal szigorított, de teljes üzemmódban áll a lakosok rendelkezésére. Elsősorban telefonos megkereséssel lehet hozzájuk fordulni, de elengedhetetlen esetben személyesen is lehet ügyet intézni.

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések alapján a városi piacot, valamint a turistacsalogató vízimalmot is lezárták. Ennek ellenére sokan a természetben keresnek menedéket a koronavírus elől.

A város vezetősége felszólította az időseket, hogy a jó időt csak a házuk körül használják ki, a többieket pedig arra kérik, hogy egyidőben ne tartózkodjanak nagyobb csoportokban a vízimalomnál, illetve a kerékpárúton.

A városban emellett jó tanácsokat tartalmazó plakátokkal és szórólapokkal próbálják megakadályozni a koronavírus terjedését.

Az élet tehát nem állt meg Gútán: hétvégén ugyan jól láthatóan kevesebben mozognak a szabad ég alatt, hétközben azonban épp az ellenkezőjét lehet tapasztalni. Az emberek többnyire bevásárlásaikat végzik, kutyát sétáltatnak vagy sportolnak.

A fotóriport-sorozat korábbi részei:

Érsekújvár

Komárom

Párkány

Somorja

Galánta

Dunaszerdahely

Nagymegyer


(CsA, tt)

Címkék: koronavírus, Gúta