Neymar biztosan kihagyja a Copa Americát

2023. december 20. - 09:40 | Sport

Rodrigo Lasmar, a brazil labdarúgó-válogatott orvosa szerint Neymar biztosan nem épül fel a június 20-án kezdődő Copa Americára, melyre az Egyesült Államokban kerül sor.

Neymar biztosan kihagyja a Copa Americát
Fotó: TASR/AP

A 31 éves brazil sztárfutballistának október közepén szakadt el az elülső keresztszalag a bal térdében, melyet Lasmar operált meg november elején. A brazil sajtó információi szerint a műtét négy órán át tartott, és a sérült szalag mellett a porcot is műteni kellett. Orvosa szerint a 128-szoros válogatott Neymar augusztusnál előbb nem térhet vissza.

"Nem lesz elég idő a felépülésre, túl korai lenne neki, egyszerűen nem lehet kihagyni azokat a fontos lépéseket a rehabilitációból és fölösleges kockázatot vállalni" - mondta Lasmar. Hozzátette, úgy számolnak, hogy a csatár az európai szezonkezdésre lesz százszázalékos, így türelmesnek kell lenniük.

"Nagyon fontos, hogy elég időt adjunk a szervezetének a szalag beépülésére. Reményeink szerint ezt követően ismét magas színvonalon tud majd visszatérni" - hangsúlyozta a szakember.

A 79 találattal brazil válogatott gólrekorder Neymar a szaúdi al-Hilal játékosa, de mindössze öt mérkőzésen tudott pályára lépni a sérülése előtt.

A brazilok a D csoportba kerültek, melyben Kolumbia és Paraguay mellett a Costa Rica-Honduras playoff-meccs győztese csatlakozik majd hozzájuk a június 20. és július 14. között sorra kerülő Copa Americán.


MTI