Neymar viharos módon tért vissza az Olympique Marseille ellen - kiállították

2020. szeptember 14. - 08:57 | Sport

Öt kiállítást hozott a francia labdarúgó-bajnokság Paris SG-Olympique Marseille rangadója, amely után Neymar rasszizmussal vádolta meg az ellenfél egyik játékosát.

Neymar viharos módon tért vissza az Olympique Marseille ellen - kiállították
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A brazil szupersztár koronavírus-fertőzése miatt csak pénteken állt újra edzésbe. A vasárnapi találkozón - 1-0-s vendég vezetésnél - a hosszabbításban egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte a spanyol Alvaro Gonzalezt, ezért piros lapot kapott. A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak:

"Rasszizmus nem!"

- miközben Alvaróra mutatott.

Fotó: Captura/Eleven1

A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött Alvarónak, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

Neymar már az első félidőben szólt a játékvezetőnek arról, hogy Gonzalez rasszista megjegyzéseket tesz rá.

Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón kitért rá, Neymar azt mondta neki, rasszista inzultusról volt szó, de hozzátette, ő maga nem hallotta, mit mondott az ellenfél.

"Neymar egy kicsit ideges volt, remélem, ehhez semmi közünk. És azt, hogy ez nem rondít bele a győzelmünkbe. Nincs helye rasszizmusnak a labdarúgásban, de nem hinném, hogy erről lett volna szó"

- nyilatkozott André Villas-Boas, az OM portugál trénere, hozzátéve, hogy

"volt egy köpés is Di Maria részéről, de ez egy klasszikus ütközet".

(MTI)

Címkék: Neymar