NHL - A Detroit kapitánya nem tudja folytatni pályafutását

Henrik Zetterberg, a Detroit Red Wings csapatkapitánya hátpanaszai miatt nem folytathatja pályafutását az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

NHL - A Detroit kapitánya nem tudja folytatni pályafutását
Fotó: Youtube

Klubja általános igazgatója, Ken Holland pénteken kijelentette, hogy a svéd hokis nem képes tovább játszani, konzultált ugyan az orvosokkal, de nem tudnak segíteni a problémáján.

A csatár - aki október 9-én lesz 38 éves - abban bízott, hogy ha az edzőtáborban egyelőre nem is tud megjelenni, így az október 3-i szezonrajtról is lemarad, a szezon során azért később visszatérhet a jégre.

Zetterberg egyike annak a 28 játékosnak, aki nyert már olimpiát, világbajnokságot és Stanley Kupát. Hazája színeiben 2006-ban olimpiai és vb-aranyérmes volt, két évvel később pedig a Detroittal lett bajnok, mi több, abban az évben a rájátszás legértékesebb játékosának választották.

Az NHL-ben 1082 mérkőzésen 960 pontot - 337 gól, 623 gólpassz - szerzett, amellyel a Red Wings történetének ötödik legeredményesebb hokisa, és a teljes mezőnyben az aktívak közül csak négyen előzik meg.

MTI/para