Nicholsonová eddig fontolgatta, hogy indul a parlamenti választásokon

2019. július 18. - 13:49 | Belföld

Lucia Ďuriš Nicholsonová európai parlamenti képviselő, az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoport tagja eddig fontolgatta, hogy indul a jövő évi szlovákiai parlamenti választásokon, de az, hogy csütörtökön megválasztották őt az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére, elmondása szerint új helyzetet teremtett. Ezt csütörtökön jelentette ki a TASR hírügynökségnek.

Nicholsonová eddig fontolgatta, hogy indul a parlamenti választásokon
Fotó: TASR

Nicholsonová elismerte: nem számított a megválasztására, de kitüntetésnek veszi azt, és ennek fényében fog dönteni a hazai politikai tevékenységéről.

Nicholsonovát csütörtökön választották meg az EP-bizottság élére. Az 55 tagú bizottság 38 tagja szavazott mellette, 14-en ellene és hárman tartózkodtak.

Korábban a volt lengyel kormányfőt, Beata Sydlót jelölték a posztra. A lengyel EP-képviselő jelölését azonban megvétózta az Újítsuk meg Európát liberális frakció. Utóbbi tagjai elhatározták, hogy bojkottálni fogják mindazokat a bizottsági elnök- vagy alelnökjelölteket, akik olyan populista mozgalmakat, illetve olyan pártokat vagy országokat képviselnek, amelyek ellen kifogást emelt az Európai Bizottság a jogállamiság elveinek megsértése miatt.


(TASR)