Nicholsonová szerint le kellene mondania a földművelésügyi miniszternek

2018. április 27. - 17:59 | Belföld

Gabriela Matečná (SNS-jelölt) földművelésügyi miniszternek távoznia kellene a hivatalából – jelentette ki pénteken Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), a parlament alelnöke az SaS pozsonyi sajtótájékoztatóján, melyen részt vett Jarmila Halgašová, az SaS mezőgazdaságért felelős csapatfőnöke is.

Nicholsonová szerint le kellene mondania a földművelésügyi miniszternek
Lucia Nicholsonová (Fotó: TASR)

„Gabriela Matečná asszony, ön méltatlan módon képviseli a földművelésügyi tárcát. Állandóan hazudik és félrevezeti nem csak a földműveseket, hanem a széles nyilvánosságot is. Elég volt önből, mondjon le. Ez a gazdák üzenete” – közölte Nicholsonová.

„Nem tudom, ki más lenne még képes így vezetni a földművelésügyi tárcát, kiállni az emberek, a kistermelők elé, aztán elmenekülni, szó szerint elmenekülni, mert nem képes összeszedni annyi illendőséget és a politikai becsülete maradékát, hogy kiálljon, és azt mondja: ‘elnézést, lemondok a hivatalomról’. Tényleg hihetetlen, hogy ki áll a mezőgazdasági tárca élén” – tette hozzá a parlament alelnöke.

Halgašová szerint Matečná ahelyett, hogy a gazdákat oltalmazná, a nagybirtokosok, a csalók és a gazemberek érdekeit védi. „Matečná miniszter asszony képtelen kommunikálni, képtelen érvelni, és úgy tesz, mintha semmire sem emlékezne, mintha a csalás lenne ebben az országban a legmagasabb morális érték és munkamódszer” – tette hozzá a csapatfőnök.

Halgašová felhívta a figyelmet, hogy Matečná nem reagált az SaS felszólításaira. Az ellenzéki párt nagyobb átláthatóságot követelt a csereföldek, a Szlovák Földalaphoz (SPF) érkező kérvények és a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség (PPA) által kiosztott támogatások terén. Az SaS-es csapatfőnök azt is felrótta a miniszternek, hogy április 25-én nem jelent meg a földművelésügyi bizottság rendkívüli ülésén.

„Matečná asszony nem új ember, Matečná asszony a működtetője annak az olajozott gépezetnek, amelynek célja a földterületek és az agrártámogatások szétlopása. Az, hogy otthagyta a (kassai) tárgyalást a gazdákkal, durva hatalmi arroganciáról tanúskodik. Azt gondolom, hogy ezzel megsértette a gazdákat” – tette hozzá Halgašová.


TASR/para