Nicole Kidman és Jamie Lee Curtis egy sztárpatológusról szóló sorozatban szerepel

2023. február 9. - 21:09 | Kultúra

Nicole Kidman és Jamie Lee Curtis is főszerepet vállalt az Amazon stúdió új krimisorozatában, amelynek főhőse egy sztárpatológus - írta meg a Deadline.com hollywoodi hírportál.

Nicole Kidman és Jamie Lee Curtis egy sztárpatológusról szóló sorozatban szerepel
Nicole Kidman - TASR/AP

A széria Patricia Cornwell regényei nyomán készül, amelyekben a törvényszéki orvosszakértő Kay Scarpetta oldja meg a bűnügyeket.

A patológust Kidman játssza, Curtis pedig a nővérét fogja alakítani. Mindkét színésznő producerként is közreműködik a sorozat elkészítésében.

Cornwell az Instagramon osztotta meg a tévésorozatról szóló hírt. Mint írta: harminchárom éve várnak erre.

A bestsellerszerző 26 Scarpetta-regénye közül az első, a Postmortem még a kilencvenes években jelent meg, az utolsó pedig Livid címmel tavaly.

A sztárpatológus eseteinek megfilmesítése már korábban is felkeltette Hollywood figyelmét, többek között Demi Moore-ral és Angelina Jolie-val is forgattak volna, de ezek a filmtervek nem valósultak meg.

Jamie Lee Curtis legutóbb a Minden, mindenhol, mindenkor című sci-fiben szerepelt, amiért idén Oscar-jelölést is kapott a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Az Oscar-díjas Kidman számos televíziós sorozatban is sikert aratott, egyebek mellett a Hatalmas kis hazugságok vagy a Kilenc idegen című szériákban.

mti/para