Nicsak: Előkerült egy kép, melyen Kočner épp egy valag pénzt kotor elő a Bentley-jéből!

2019. április 4. - 21:59 | Belföld

2017. július 2-án készült az a felvétel, emelyet a Plus 7 dní hozott le friss számában - szúrta ki a Denník N.

Nicsak: Előkerült egy kép, melyen Kočner épp egy valag pénzt kotor elő a Bentley-jéből!
Fotó: Plus 7 dní

Marian Kočner épp behajol a Bentley-jébe, és egy rakás pénzt, kb. 50 ezer euró tart a kezében. A kép egy pozsonyi étterem előtt készült és a Plus 1 deň fotósa készítette, de mostanáig ezt nem közölték le sehol.

Csak most, hogy a Kočner elleni hivatalos gyanúsításról szóló iratban megjelent az információ, miszerint a fickó maga kérte a Penta vezérét, Jaroslav Haščákot, hogy a fénykép ne jelenjen meg. A Penta pedig tudniillik a Plus-lapok kiadójának tulajdonosa.

"Többek között arról beszélnek, Slavo hogyan intézte el, hogy sehol ne jelenjen meg a teleobjektívval készített fotó, amelyen Kočner 100 darab 500 eurós vesz elő a műszerfalból"

- írta a nyomozótiszt, miközben azt fejtegette, milyen baráti viszonyban volt egymással Kočner és Haščák. "Kočner arra kéri, hogy állítsa le. Kočner azt írja, hogy este valamit kifizetett, mire Slavo úgy válaszol, hogy ezt napi szinten nem lehet csinálni."

A Denník N megszólította a Pentát, Martin Danko szóvivő pedig értelemszerűen cáfolta, hogy Haščák soha nem blokkolta semmilyen felvétel közzétételét.

A Plus 7 dní cikkében a Plus 1 deň főszerkesztője, Ivana Mandáková magyarázza el, hogy miért nem közölték le akkoriban azt a fotót. "Akkoriban nem tűnt egy furcsának. Inkább azt próbáltuk kideríteni, kivel találkozott Kočner az étteremben, küldtünk neki kérdéseket, de nem válaszolt, mivel pedig én akkor szabadságon voltam, és a fotóhoz nem volt semmilyen magyarázatunk, úgy döntöttem, várjunk a nyilvánosságra hozatalával, míg nem jutunk valamire" - emlékeztetett, azt viszont elutasította, hogy Haščák parancsolta volna meg a kép elsüllyesztését.

A cikkben mindenesetre leírják, hogy Kočner elővette a pénzt, kivette kb. a harmadát, majd azzal ment be az étterembe.

(DenníkN)