Nigéria megalázta Argentínát fociban

Az argentin labdarúgó-válogatott meglepetésre 4-2-re kikapott a szintén világbajnoki résztvevő Nigéria csapatától Krasznodarban, felkészülési mérkőzésen.

Nigéria megalázta Argentínát fociban
Fotó: AP

A legutóbbi vb-ezüstérmes idén szinte minden meccsén csak szenvedett, világbajnoki helyét is csupán a dél-amerikai selejtező-sorozat utolsó körében tudta kiharcolni, és a keddi barátságos találkozón is hullámzóan teljesített.
Az argentinok legnagyobb sztárja, Lionel Messi nem játszott, a csatársor azonban így is nagyon erős volt Sergio Agüeróval és Paulo Dybalával. A csapat jól is kezdett, a 36. percre 2-0-s előnybe került, azonban Nigéria még a szünet előtt szépített, majd a második játékrészben háromszor is eredményes volt. Az afrikai együttesben Alex Iwobi, az Arsenal játékosa két gólt szerzett.
A nigériai szövetség még az összecsapás előtt bejelentette, hogy megállapodott a játékosokkal a világbajnoki szereplésért járó prémiumról. Mindennek azért van nagy jelentősége, mert a 2014-es vb-n a futballisták néhány nappal az első meccsük előtt sztrájkba léptek a prémium elmaradása miatt. Akkor a nigériai sportminiszter táskában vitt el Brazíliába közel négy millió dollárt, hogy megoldja a helyzetet.

MTI