Nincs életveszélyben a két szlovákiai férfi, aki koronavírus-fertőzés gyanújával ment kórházba

2020. január 31. - 12:11 | Régió

Stabil állapotban van az a két szlovákiai férfi, aki csütörtökön este koronavírus-fertőzés gyanújával ment kórházba Zsolnán.

Nincs életveszélyben a két szlovákiai férfi, aki koronavírus-fertőzés gyanújával ment kórházba
Fotó: TASR

A két férfit aztán átszállították a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházba. Katarína Kapustová, a kórház szóvivőjének tájékoztatása szerint a két férfi állapota nem súlyosbodott, nem volt szükséges speciális kezelést alkalmazni.

A pácienseket elkülönítve helyezték el. „Ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetet. Úgy gondolom, hogy nincs ok a pánikkeltésre, ugyanis csupán felmerült a gyanúja a vírussal való megfertőződésnek. Jelenleg a levett minták eredményére várunk” – tette hozzá a szóvivő.

A két férfi munkaügyben tartózkodott három hétig Kínában, kb. 1500 kilométerre a járvány epicentrumától. Hazafelé Sanghajból Frankfurtba repültek, ahonnan aztán autóval érkeztek Szlovákiába. Az utazás során fáradtságot, a légcsövükben kaparást éreztek, ezért már Frankfurtban orvosi segítséget kerestek fel.

Mivel a vírus semmilyen súlyosabb tünetét nem állapították meg, azt tanácsolták nekik, hogy miután hazatérnek, vizsgáltassák ki magukat. Miután megérkeztek, jelentkeztek a zsolnai kórházban, ahonnan aztán átszállították őket Turócszentmártonra.


TASR/para