Nincs fennakadás a Pozsony környékén lévő átkelőhelyeken

2020. november 16. - 16:40 | Régió

A Pozsony környékén található határátkelőhelyeken hétfőn nem alakultak ki sorok, amikor ott jártunk nem is volt ellenőrzés.

Nincs fennakadás a Pozsony környékén lévő átkelőhelyeken
A szerző felvételei

Az Oroszvár (Rusovce) és Rajka közti régi átkelő csak időszakosan működik – már a járványkorlátozások bevezetése óta –, csupán reggel 6 és 8 óra, valamint délután 15 és 17 óra között tart nyitva.

A határt ottjártunkkor csak két magyar katona „őrizte” egy civil kocsival.

A D2-esen lévő rajkai átkelőn sem volt fennakadás,

és nem ellenőrizték az áthaladókat az ausztriai átkelőhelyeken sem. A horvátjárfalui autópálya-átkelőn viszonylag kicsi volt a forgalom,

egy Ausztriából érkezett lengyel kamionsofőr csak annyit mondott, hogy mindössze szlovák autópályamatricát kellett vásárolnia, a Covid-tesztet senki sem kérte tőle. A bergi átkelőnél mindössze egy osztrák rendőrautót lehetett látni,

a kocsikat nem állították meg sem az osztrák, sem a szlovák rendőrök sem Ausztria, sem pedig Szlovákia irányában.

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter vasárnap a Markíza Na telo című műsorában arról beszélt, hogy a határokon továbbra is ellenőrzések várhatók és továbbra is érvényes a Közegészségügyi Hivatal nyilatkozata ezzel kapcsolatban: az ingázóknak nem kell negatív antigén teszttel igazolniuk magukat a határon, elegendő a munkáltatói engedély, viszont aki nem ingázó, annak 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia akkor, ha Lengyelországból, Csehországból, Ausztriából vagy Magyarországról érkezve szeretne belépni Szlovákia területére.

(lpj)