Nincs itt semmi látnivaló, ha a terrorizmus szlovák?

Csehszlovák Kém | 2016. március 19. - 21:53 | Vélemény

Kysucké Nové Mesto-ról érkezett az aktuális hülyegyerek, emlékeztek még, ő volt az, aki tavaly hirdetést adott fel, hogy minden lelőtt menekültért 25 eurót ad az elkövetőnek. A zsolnai kerületi bíróság végül három év felfüggesztettre ítélte, nemzetiségi, faji és vallási alapon megvalósult gyűlöletkeltés tárgyában.

Nincs itt semmi látnivaló, ha a terrorizmus szlovák?
Fotó: Youtube

Dávid Kúrňava nem tudott leállni, legújabb ostobaságait a Paraméter is összegyűjtötte, a listát itt elolvashatjátok. Kedvenc agymenései közé - a holokauszt tagadásán kívül - egy Csallóközben megálmodott tömeggyilkosság tartozik. A rendőrség még pénteken letartóztatta és elvétve olvastam arról is, hogy a gyerek “jó eséllyel” sitten végzi.

De mi ez a tökölés, kedves szélsőséges elemek ellen harcolók? Hogyan lehetséges az, hogy egy mentálisan nyilvánvalóan retardált, a társadalomra potenciális veszélyt jelentő neonácit kesztyűs kézzel és csipesszel fogdostok? Miközben hónapok óta, teli pofával állítólag harcoltok, törvényi szigorítást hoztok a “migránsok” (értsd: valójában bombák és harcok elől menekülő emberek) ellen, akik nemhogy veszélyt nem jelentenek Szlovákiára nézve, de gyakorlatilag fizikailag sincsenek jelen a szlovák társadalomban? Miközben Kúrňava és társai nemcsak köztünk vannak, de veszélyes üzeneteikkel pont annak a törvényi szigorításnak adnának esélyt, amelyet a Smer és a Híd hozott össze, még tavaly.

Aki nem emlékezne, a Híd támogatásával hagyta jóvá még tavaly decemberben a pozsonyi parlament azt a biztonsági intézkedést, amelyet az ún. “Terrorizmus elleni harc” jegyében még Robert Fico, szlovák miniszterenök terjesztett be a képiselők elé a párizsi merényletek után. A törvénymódosítás szerint, a szigorúbb biztonsági intézkedések értelmében, megemelték a kiszabható börtönbüntetést vagy lehetővé tették - terrorizmus gyanúja esetén - az indoklás nélküli vizsgálati fogságba való helyezést is, illetve simán betilthatóvá váltak szélsőséges eszméket propagáló honlapok. Emlékszünk: a törvényt csak a Híd támogatásával tudták elfogadni.

Néhány napot már aludtunk a szovákiai parlamenti választások óta, ha a kedélyek teljesen nem is csillapodtak le, de mintha mindenki - tisztelet a kivételnek, Zsolti Pizzának! - beletörődött volna: a Híd párt polgári elveivel szembe menve vállalhatatlan koalíciót kötött a szélsőjobboldali, nacionalista Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a bizony sok szempontból szintén magyarellenes, baloldali-populista politikát folytató Smerrel.

Ez a tény sem zavarta Bugár Bélát abban, hogy márcus 14-én, Facebook oldalán nyilatkozatot adjon ki, amelyben a “szélsőségesek európai megerősödése” miatt aggódik és egy óriási csicskalángossal felérő koalíciót azzal védte, hogy a “szélsőségesek megerősödése elé is gátat vetnek”. No, ez egyelőre annyira sikerült, hogy az SNS máris megkapta a szlovmagyarok számára kulcsfontosságú oktatási tárcát, míg a szlovmagyarok figyelemmel kísérhetik a fókák szaporodását (értsd: környezetvédelmi tárca, kösz, Béla).

Egyébként a Kúrňava-történet különös és “magyar” bukéját az adta, hogy a hülyegyerek a napokban Nyitra “függetlenségéért” menetelt az első sorban, menekültellenes jelszavakat sandáltak, félreérthetetlen náci karlendítést produlálva.

A Slovenská pospolitosť mellett a Szálasi Ferenc hungarista, nyilas ideológiáját magáénak valló, magyarországi Pax Hungarica Mozgalom képviselője is felszólalt. Lantos Jánosról annyit kell tudni, hogy ő a magyarországi neonáci események rendszeres fellépője, rendszeresen tart beszédeket olyan jobbikos Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Betyársereg képviselőivel, mint Incze Béla vagy Tyirityán Zsolt, aki többször megfordult már a Felvidéki Magyar Sziget rendezvényén is.

Lantos személye ezzel közös nevezővé lett a nyíltan neonáci és nyilas csoportok valamint a mostanában “cukisodó” ún. “nemzeti radikális” szcéna között. Ez utóbbiak hivatalosan kikérik maguknak, ha náciknak, nyilasoknak nevezik őket.

Számunkra ez azért fontos, mert évek óta tudjuk, a szlovmgyarok között is nagy számban vannak, akik szimpatizálnak neonáci, szélsőjobb eszmékkel, a Jobbikkal, Szlovákiában pedig leszavaznak Kotlebára.

Vajon ezek az emberek hogyan oldják fel magukban azt a kognitív disszonanciát, hogy miközben Kúrňava kapcsán “magyarellenességet” kiabálnak, és nagyon fel vannak háborodva, de egyébként, ugyanazzal a lendülettel, tökéletesen osztják a kis genya nézeteit?

Hiába, no, nehéz az életed, ha náci vagy.