Nincs itt semmi látnivaló, Hegernek eszébe sincs leváltani Rastislav Káčert

2023. február 11. - 14:51 | Belföld

Szlovákia megbízott külügyminisztere, Rastislav Káčer továbbra is élvezi a megbízott kormányfő, Eduar Heger bizalmát.

Nincs itt semmi látnivaló, Hegernek eszébe sincs leváltani Rastislav Káčert
Fotó: TASR

A kormányfő ebbéli véleményét az RTVS Szombati dialógusok című vitaműsorában fejtette ki. Hozzátéve, hogy Szlovákia és Magyarország kapcsolatai továbbra is a korrektek, profi szinten működnek, azaz jók.

Káčer vélekedését, miszerint ha Putyin seregei a határainknál lennének Magyarország valószínűleg területi követeléseket támasztana Szlovákiával szemben, a kormányfő nem kívánta kommentálni. A téma le van zárva, vélekedett Heger.

A szlovák-magyar államközi kapcsolatok normális voltát Heger a magyar kollégájával, Orbán Viktorral Brüsszelben abszolvált találkozójára utalva erősítette meg.

Rastislav Káčer leváltását a magyar kormánnyal kapcsolatos kiszólása miatt az OĽANO két „elszabadult” parlamenti képviselője és a parlamenten kívüli Szövetség vezetősége követelte minap az államfőtől. Zuzana Čaputová viszont közölte, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében csak akkor léphet a megbízott kormányzatot érintő személycserék ügyében, ha azt a megbízott kormányfő, Eduard Heger kéri tőle hivatalosan.

-para-