Nincs még három akkora ütődött, mint a Voderady-i posta álarcos rablói!

Lefotózkodtak a zsákmánnyal.

Nincs még három akkora ütődött, mint a Voderady-i posta álarcos rablói!
Ő a legfiatalabb tettestárs, Kristijan (A rendőrség által közzétett felvételek)

A rendőrség két nappal az október 3-án történt postarablást követően azonosította a tetteseket - tájékoztatott Martina Kredatusová rendőrszóvivő csütörtökön.

Október 3-án, szerdán reggel röviddel 7 óra előtt kirabolták a vedrődi (Voderady) postát. A rendőrség tájékoztatása szerint az álarcot viselő elkövetők kihasználták a pillanatot, amikor a posta alkalmazottai megérkeztek az épülethez: bezárták őket a posta egyik helyiségébe, ők pedig kifosztották a széfet - írtuk korábban.

A rendőrség közlése szerint a bűntényt a gyanú szerint három macedón férfi, a 28 éves Slavcho, a 24 éves Kristijan és a 42 éves Goran követte el. Goran vezette azt a Kia Sportage személykocsit, melyen közösen a vedrődi postához érkeztek, majd leparkolta azt a közeli temetőnél. Slavcho és Kristijan könnygázzal fújta le a postai alkalmazottakat, és elvették a személyes dolgaikat, mielőtt bezárták őket.

Ezután mind beültek a kocsiba, és megpróbáltak kereket oldani, de ekkor már nyomukban volt a rendőség. Útközben Slavcho és Kristijan, a két fiatalabb kiugrott a gépjárműből, és elrejtőztek a rendőrök elől a kukoricásban. Goran egészen Jókáig (Galántai járás) menekült, ahol az autót hátrahagyva szaladt el a rendőrök elől.

A rendőrkézre került Slavcho

A bűntény másnapján a bűnügyi rendőrség egységei már őrizetbe is vették az egyik elkövetőt, Slavchót Diószegen, aki a kihallgatása során beismerő vallomást tett. Megtalálták nála az elrabolt pénz egy részét is. Az "operatív módon szerzett információk", többek között nyilván a zsákmányról készített fotók és egyebek segítségével két nappal a rablás után a nyomozóknak sikerült mindhárom feltételezett tettest azonosítaniuk, akiket meggyanúsítottak egy hasonló zsolnai bűncselekménnyel is.

Slavcho jelenleg vizsgálati fogságban van, két tettestársát viszont egyelőre nem találják. Fegyveres rablásért mindannyiukat 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A keresett Goran és Kristijan

A rendőrség azt feltételezi, hogy különböző szálláshelyeken bújhatnak meg, illetve megpróbálhatnak autót kölcsönözni, ezért felhívják a figyelmet, hogy aki bármilyen információval rendelkezik róluk, jelentkezzen a legközelebbi rendőrőrsön, vagy a 158-as segélyhívón.

(parameter)