Nincs ok a halmozásra, elegendő élelmiszer és áru van az elosztóközpontok raktáraiban

2020. március 18. - 18:55 | Belföld

A logisztikai és a disztribúciós központokban megfelelő mennyiségű árukészlet van, jelentette ki Gabriela Matečná (SNS) leköszönő földművelésügyi miniszter Beckón (Beckov) az egyik üzletlánc elosztóközpontjának felkeresését követően.

Nincs ok a halmozásra, elegendő élelmiszer és áru van az elosztóközpontok raktáraiban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Hozzátette, még nagyobb árukészlet áll rendelkezésre, mint máskor, mivel az elosztóközpontok is készültek a helyzetre, több áru érkezik a raktárakba, mint amennyit kiadnak. „Valóban semmi ok a pánikra” - jelentette ki Matečná, és egyúttal arra kérte az embereket, védőmaszkokban menjenek vásárolni és ne sorakozzanak szorosan egymás mellett.

Richar Raši (Smer-SD) távozó befektetési és informatizációs miniszterelnök-helyettes szintén megerősítette, hogy a beckói disztribúciós központban 1,2 millió karton élelmiszer van, és naponta több áru érkezik, mint amennyit kiadnak.

„Az üzletláncnak semmiféle problémája nincs áruházai folyamatos feltöltésével. Ha valaki üres polcokat lát egy üzletben, nyugodt lehet afelől, hogy két-három órán belül ismét meg lesznek rakva áruval” - hangsúlyozta Raši.


(TASR)