Nincs támogatottság, nem lesz kórházreform sem

2019. október 28. - 16:50 | Belföld

Hétfőn, néhány perccel a szavazás előtt felkérték Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-minisztert, hogy vonjon vissza bizonyos törvényjavaslatokat, így a kórházreformról szóló törvényt is. Az indoklás szerint nem sikerült biztosítani a kellő politikai támogatást. A TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője tájékoztatta.

Nincs támogatottság, nem lesz kórházreform sem
Illusztráció (tasr)

„Az egészségügyi miniszter küzdött a kórházak csoportosításáért, és a teljes szakmai és politikai palettát megszólítva igyekezett támogatást szerezni a reformhoz” – tette hozzá a szóvivő. Kalavská bővebben kedden (október 29.) kommentálja a történteket.

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke elmondása szerint a hétfői ülés előtt rákérdezett, hogy az egészségügy-miniszter egyetért-e a kórházreformról való szavazás elhalasztásával. Nem zárta ki, hogy a javaslatról még ebben a választási ciklusban döntés születhet.

A kórházreform célja színvonalasabb egészségügyi ellátást biztosítani a pácienseknek. A kórházaknak különböző kritériumoknak kellene megfelelniük, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. A törvényjavaslat első olvasatban van.

TASR