Nincsenek érinthetetlen személyek - Pellegrini szerint ezt bizonyítja Trnka letartóztatása

2020. január 16. - 12:05 | Belföld

Az, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) őrizetbe vette Dobroslav Trnka volt főügyészt, azt mutatja, hogy nincsenek érinthetetlen személyek. Nincsenek olyanok, akiket ne érnének utol a bűnüldöző hatóságok, ha jogsértés gyanúja merül fel – jelentette ki Peter Pellegrini miniszterelnök (Smer-SD).

Nincsenek érinthetetlen személyek - Pellegrini szerint ezt bizonyítja Trnka letartóztatása
Fotó: TASR

"Kulcsfontosságú lépés volt ennek eléréséhez az, hogy a rendőrség keze már nincs megkötve, és hogy megváltozott az országos rendőrfőkapitány jogi státusza. Épp ezért aggodalommal töltenek el az ellenzék legutóbbi kijelentései, miszerint a rendőrfőkapitányi pozíciónak újra politikai funkciónak kellene lennie" - tette hozzá a miniszterelnök.

Dobroslav Trnka volt főügyészt hivatali jogkörrel való visszaélés bűncselekményének elkövetésével gyanúsítják – tette közzé weboldalán a rendőrség. További tájékoztatást később adnak. A rendőrségi felvételek alapján Trnkát gútori (Szenci járás) házában vették őrizetbe. Trnka letartóztatása és meggyanúsítása a Denník N értesülései szerint összefügg a Ján Počiatek (Smer-SD) volt pénzügyminiszterrel folytatott beszélgetéssel, amiről videófelvétel készült. A felvételen beszélnek a Tipos és a Lemikon cég közötti vitáról és az emissziós botrányról.

Kapcsolódó cikkek:
A NAKA őrizetbe vette az egykori főügyészt, Dobroslav Trnkát!
Videón, ahogy becsengetnek a NAKA-sok Dobroslav Trnkához és őrizetbe veszik

Čaputová: Áttörés Dobroslav Trnka őrizetbe vétele

(TASR/para)