A nő úgy megverte a férfit, hogy az kórházba került - hogy ez még ne legyen elég, ki is rabolta őt

2024. február 24. - 09:51 | Régió

Egy 19 éves nő úgy megvert egy férfit, hogy az kórházba került. Emellett még ki is rabolta őt. Bevallotta a bűncselekmény elkövetését, és már ismeri a bírósági ítéletet - írja a Noviny.sk.

A nő úgy megverte a férfit, hogy az kórházba került - hogy ez még ne legyen elég, ki is rabolta őt
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Úgy kezdődött az egész, hogy az elkövető javasolta egy férfinak az egyik vendéglátó helyiségben, hogy hazaviszi őt. Miután a sértett elhagyta a kocsmát, a 19 éves nő pénzt kért tőle.

"Amikor a férfi ezt megtagadta, a nő rátámadt. Először arcon ütötte, majd megragadta és a földre dobta, ahol folytatta tovább a fizikai bántalmazást"

- magyarázta Jana Ligdayová eperjesi rendőrszóvivő.

A férfi olyan sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. A rendőrség rablás bűntette miatt indított eljárást a nő ellen. A nő kivett a férfi tárcájából 240 eurót, és elszaladt. A rendőrök azonban a nyomára bukkantak. Hét hónapos előzetes letartóztatásba került, mert fennállt a veszélye, hogy folytatja bűnözői tevékenységét. Tetteit nem kommentálta. Az ügyészséggel vádemelési megállapodást kötött. Bűnösnek találták rablás bűntettében.

"A bíróság 36 hónapos összevont szabadságvesztést szab ki rá. A szabadságvesztés büntetés végrehajtását feltételesen felfüggesztik, a próbaidő alatti magatartásának pártfogói felügyeletét pedig 36 hónapos próbaidőre helyezik"

- reagált Ivana Petrufová, a bíróságok szóvivője. Ezzel egyidejűleg korlátozzák őt az alkoholtartalmú italok és egyéb függőséget okozó anyagok fogyasztásában. Egyúttal kártérítést kell fizetnie az egészségbiztosítónak és a megvert férfinak is.

"A kártérítési igény többi részével a sértett ügyét polgári eljárásra utalták"

- zárta Petrufová.

A bíróság ítélete jogerős.

Noviny.sk/para

Címkék: megverte, bántalmazás