Danko még egy takarítónőt sem engedne a migrációs csúcs közelébe

2018. november 29. - 13:01 | Belföld

Minden arra vall, hogy a külügyminiszter elüldözésében az SNS elmegy a falig. Most, hogy a parlamentben 90 képviselő, azaz alkotmányos többség megszavazta a Szlovák Nemzeti Párt határozatát, ami elutasítja a Miroslav Lajčák által támogatott, az ENSZ nevével fémjelzett migrációs egyezményt, a kormánypárt nem ül ölbe tett kézzel, folytatja a diplomácia irányítója elleni kirohanásait.

Danko még egy takarítónőt sem engedne a migrációs csúcs közelébe
Fotó: Paraméter

Az említett végszavazást követően a házelnök, Andrej Danko egy sajtótájékoztatón magyarázta el, nincs kiskapu a helyzetben, és nem lehetséges az, hogy Szlovákia mégis képviseltethesse magát a két hét múlva Marokkóba összehívott, a vonatkozó ENSZ-es anyaggal foglalkozó csúcstalálkozón.

"Még a nagykövetség takarítónője sem vehet azon az ülésen részt, senki sem vehet részt a marrákesi konferencián" - így Danko. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ezt a kérdést átvette a kormányfővel, és bízik a becsületbeli megegyezésükben.

Mi több, a nemzetiek pártelnöke felszólította a Smer vezetőjét, fogja vissza a szociáldemokraták által delegált külügyminisztert. "Egy parlamenti demokráciában senki sem kérdőjelezheti meg a parlament működését." Az ENSZ közgyűlését egészen idén szeptemberig irányító Lajčákra utalva megjegyezte, a valóságtól elrugaszkodott világszervezeti vezetők" nem tudatosítják, hogy az emberek miként tekintenek a migrációra.

(sp)