TERROR: Késelt egy eszement szilveszterkor Manchesterben

Három embert megsebesített egy késes támadó hétfőn késő este a manchesteri Victoria pályaudvaron, a tettest elfogták, és a nyomozást terrorellenes vonalon kezdték meg - közölte az észak-angliai nagyváros rendőrsége.

TERROR: Késelt egy eszement szilveszterkor Manchesterben
Fotó: Manchester Evening News

Két áldozatot, egy férfit és egy nőt kórházba szállítottak "kés okozta sérülésekkel". Egy vállán megsebesült rendőrt szintén el kellett látniuk a mentőknek.

Az első hivatalos közlésből nem derült ki, hogy a tettesnek terrorista indítékai voltak-e. Egy szemtanú - a BBC brit közszolgálati média egy munkatársa - szerint ugyanakkor az elfogott gyanúsított "Allahot" kiáltott a támadás közben, a rendőröknek pedig kijelentette, hogy "amíg folyatjátok más országok bombázását, addig az effajta hülyeségek is folytatódni fognak".

A Manchester Evening News című helyi lap azt írta, hogy a városközponttól északra lévő vasúti pályaudvart a hatóságok lezárták, és a közösségi oldalakra felkerült fotók tanúsága szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Éjszakai közlés szerint a manchesteri incidens nyomozásának vezetését a rendőrség terrorellenes részlege vette át. Egyelőre azonban nincs ok feltételezni, hogy szélesebb körű terrorfenyegetettséggel kellene számolni.

(MTI)