Fortuna Liga, rájátszás, 4. forduló: Két tizenegyes, videobíró és pontosztozkodás Dunaszerdahelyen VIDEÓ

2:2-es döntetlennel ért véget a DAC-Slovan bajnoki a Fortuna Liga hétvégi fordulójának zárómérkőzésén.

Fortuna Liga, rájátszás, 4. forduló: Két tizenegyes, videobíró és pontosztozkodás Dunaszerdahelyen VIDEÓ
Fotó: TASR

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris vezetéshez jutott a Slovan. Pauschek felé érkezett távoli indítás, a kapuból kimozduló Jedlička viszont elsodorta a pozsonyi játékos lábát. A megítélt büntetőt Holman magabiztosan értékesítette. Rövid időn belül érkezhetett volna a DAC válasza, de Blackman fejesénél óriásit védett Ružinský kapus. A 20. perc környékén újfent közel álltak a gólszerzéshez a vendégek, de előbb Božikov bombázott a kapu fölé, majd Jedlička tenyerelte ki Nono léc alá tartó szabadrúgását. Továbbra is a Slovan futballozott veszélyesebben, de helyzetei kimaradtak – a 28. percben Jedlička fogta Henty fejesét. A hazaiak sokáig nem találtak fogást a pozsonyiak védelmén, nem sokkal a lefújás előtt mégis sikerült helyzetbe kerülniük: Andzouana egy védő ölelésében a kapu mellé lőtt. Az első negyvenöt perc vége előtt még Božikov fejelhetett, de a DAC hálóőre ezúttal is résen volt.

Remekül kezdődött a második játékrész a hazaiak számára: a csereként beálló Taiwo elesett a Slovan tizenhatosán belül, a játékvezető pedig elsőre nem ítélt büntetőt. Ezt követően pár pillanatig állt a játék, amíg a videoszobában visszanézték az esetet, majd maga a játékvezető is lefutott a pályára szélére, hogy a saját szemével nézze vissza a történteket. Rövid elemzést követően a spori úgy ítélte meg, hogy szabálytalanság történt, és tizenegyest ítélt a DAC javára. A büntetőt Ramirez értékesítette. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, az iram ugyanakkor visszaesett, sokáig nem forogtak különösebben veszélyben a kapuk. Negyed órával a mérkőzés vége előtt viszont ismét betaláltak a vendégek: Bajrič remekül érkezett egy szögletből érkező beadásra és Nebylát megelőzve közelről a kapuba passzolt. A hajrában érve eldönthette volna a mérkőzést a Slovan, de Jedlička nagy helyzetben hárítani tudta Medveděv próbálkozását. A kimaradt helyzet megbosszulta önmagát: néhány perccel a rendes játékidő vége előtt Divković játszotta meg a bal oldalon érkező Davist, aki felnézett, majd a kapu elé ívelt. A legmagasabbra Ramirez ugrott, akinek fejese utat talált a kapuba. Az utolsó percekben már nem forogtak veszélyben a kapuk, így a találkozó 2:2-es döntetlennel ért véget.

A DAC tehát nem tudott faragni a Slovannal szembeni hátrányából, viszont egy ponttal növelte előnyét a Žilina előtt, így az északiak kikerültek a lőtávolságból.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava 2:2

A szombati mérkőzésekről ITT írtunk bővebben.


Eredmények:

Felsőház:

AS Trenčín – MŠK Žilina 2:3 (1:2)

Gólszerzők: 45. Čataković (11-esből), 78. Ghali – 5. Lavrinčík (öngól), 20. Kurminowski, 58. Kaprálik

FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce 3:0 (1:0)

Gólszerzők: 39. Vlasko, 49. Moško (öngól), 90. Saymon

FC DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava 2:2 (0:1)

Gólszerzők: 53., 88. Ramírez (az elsőt 11-esből) – 6. Holman (11-esből), 76. Bajrić


Alsóház:

FK Senica – MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

Gólszerző: 30. Regáli

ŠKF Sereď – FC Nitra 2:1 (0:1)

Gólszerzők: 68. Fábry (11-esből), 85. Hučko – 45. Šefčík

Piros lap: 68. Ba (NIT)

MFK Zemplín Michalovce – FK Pohronie 1:2 (0:0)

Gólszerzők: 66. Trusa – 56. Da Silva, 60. Weir


A bajnokság állása:

Felsőház:

Alsóház:

Góllövőlista:

Ramirez (DAC) – 14 gól
Kalmár (DAC) – 13 gól
Balaj (ViOn) – 13 gól
Kurminowski (Žilina) – 12 gól
Ratao (Slovan) – 12 gól
Čataković (Trenčín) – 10 gól
Holman (Slovan) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Divković (DAC) – 9 gól
Regáli (Ružomberok) – 8 gól
Faško (Nitra) – 8 gól

(tt)