Eric Ramirez rekordösszegért távozik a DAC-tól

Eric Ramirez, a DAC legjobb góllövője a 2020/21-es szezonban 3 millió euró ellenében az orosz Rubin Kazaňhoz igazol.

Eric Ramirez rekordösszegért távozik a DAC-tól
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az átigazolásról az orosz média, illetve a mértékadó Transfermarkt is beszámolt, amely szerint az orosz klub 3 millió eurót fizet a játékosért. Hivatalos megerősítést egyelőre sem a DAC, sem a Rubin Kazaň nem adott ki.

 

 

A 22 éves venezuelai támadó az idei szezonban 31 bajnokin 16 gólt és 7 gólpasszt jegyzett a bajnokságban, ezzel a szombat este záruló Fortuna Liga 2020/21-es kiírásának góllövőlistáján a második helyet szerezte meg. Az utolsó, Spartak Trnava elleni bajnokin Németh Antal vezetőedző a hajrában küldte pályára Ramirezt.

A támadó 2019 nyarán a cseh Karvinától érkezett Dunaszerdahelyre, ahol ez idő alatt 54 bajnoki mérkőzésen 23-szor rezegtette meg az ellenfelek hálóját. A Slovnaft Cupban 7/2, az Európa-ligában pedig 7/3 a mérlege. Tavaly októberben debütált a venezuelai nemzeti csapatban is. A mértékadó Transfermarkt 700 ezer euróra taksálja a játékos piaci értékét.

A Kazaň a negyedik helyen végzett az orosz bajnokság 2020/21-es idényében, ezzel az Európai Konferencia Ligában indulhat.

A transzferrel Ramirez lett a DAC történetének legdrágábban eladott játékosa. Az eddigi rekordot az elefántcsontparti Vakoun Issouf Bayo tartotta, aki 2019 januárjában 2,23 millió euróért lett a Celtic Glasgow játékosa.


(tt)