Fortuna Liga, rájátszás, 7. forduló: Bajnokot vert a DAC!

A DAC legyőzte vasárnap a friss bajnok Slovan Bratislavát a Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában.

Fortuna Liga, rájátszás, 7. forduló: Bajnokot vert a DAC!
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Joao Janeiro ezúttal sem nevezte a kezdőcsapatba Davist és Blackmant, ott volt viszont Njie, aki az eltiltott Dimunt pótolta.

A Slovan kezdte aktívabban a mérkőzést, és már a hatodik percben veszélyeztetett – Veszelinovnak kellett védenie Hrnčár középre tartó kapáslövését. A DAC újfent a biztos védelemre építette játékát, ebből kifolyólag a Slovan járatta többet a labdát, és többnyire távoli beadásokkal próbálkozott. Negyedórányi játék után Pauschek érkezett jó ütemben Božikov beadására, de fejesét az ötösről hárítani tudta a sárga-kékek hálóőre. Húsz percet kellett várni a első komolyabb hazai helyzetre – Verlinden megpattanó lövése nem csapta be Chovan kapust. Pár pillanattal később a túloldalon Green élesebb szögből leadott lövését fogta Veszelinov. A 32. percben a DAC kapujában kötött ki a labda: Lovat beadását kiejtette Veszelinov, Šaponjić még lemaradt róla, de Green közelről a kapuba vágta a labdát. A jelek szerint viszont a szerb támadó lesen volt. A félidő végére kezdett éledezni a DAC, Szánthó fejese ugyan még kimaradt, a hosszabbítás első percében viszont megszerezte a vezetést a hazai csapat. Verlinden csapta be védőjét és a kapu elé ívelt. Chovan alaposan mellényúlt a labdának, Balogh pedig az üres kapuba fejelt. Nem sok hiányzott, hogy kétgólosra növelje előnyét a dunaszerdahelyi csapat, Ciganiks lövése viszont nagy helyzetben a kapu mellé ment.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a DAC továbbra is a védekezésre összpontosított, és várta a megfelelő alkalmat, hogy támadást indíthasson. Az 51. percben Krstović lövése szállt az oldalhálóba. Ezt követően kissé leült az iram, a játékot kisebb szabálytalanságok tördelték. A Slovan nem találta az ellenszert a DAC védelmére, a hazaiak viszont újabb gólt szereztek. Moumou ugratta ki Baloghot, aki jobbról középre passzolt. Az érkező Krstović első lövését Chovan még lábbal hárítani tudta, de a kipattanót egyből a kapuba vágta a montenegrói támadó. Pár perccel később újfent a pozsonyiak kapujában kötött ki a labda, de Nebyla lesállása miatt a játékvezető nem adta meg a találatot. Weiss kettős, majd hármas cserével próbálta felrázni együttesét, de a pályára érkező játékosok sem tudtak lendületet vinni a vendégek játékába. A mérkőzés végéhez közeledve a Slovan nem tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, így az eredmény már nem változott.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava 2:0

Nem történt változás a dobogó második és harmadik fokán, ugyanis gól nélküli döntetlennel ért véget a Spartak Trnava és a Ružomberok összecsapása. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt mindkét csapat 54-54 ponttal áll.  


A vasárnapi eredmények:

Felsőház:

FC DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Gólszerzők: 45+1. Balogh, 70. Krstović

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 0:0


A szombati eredmények:

Felsőház:

MŠK Žilina – ŠKF Sereď 1:1 (0:1)

Gólszerzők: 46. Ďuriš – 34. Cobnan


Alsóház:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Pohronie 1:0 (0:0)

Gólszerző: 60. Flak

MFK Zemplín Michalovce – FK Senica 1:0 (0:0)

Gólszerző: 63. Mihal (öngól)

FC ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín 0:2 (0:2)

Gólszerzők: 33. Hollý, 41. Yem


A bajnokság állása:

Felsőház:

Alsóház:

Góllövőlista:

Kadák (Trenčín) – 13 gól
Henty (Slovan) – 9 gól
Zmrhal (Slovan) – 8 gól
Regáli (Ružomberok) – 8 gól
Ristovski (Trnava) – 8 gól
Azango (Trenčín) – 7 gól
Boďa (Ružomberok) – 7 gól
Weiss (Slovan) – 7 gól
Sukisa (Žilina) – 7 gól
Lačný (Pohronie) – 7 gól

(tt)