Nőnapi rendezvényt tartottak a Csilizközben

2019. március 8. - 17:23 | Régió

A csilizközi falvak községi hivatalaiban dolgozó hölgyeket invitálták közös nőnapi összejövetelre. A több évtizedre visszanyúló hagyományt minden évben más községben szervezik. Idén Szapon köszöntötték a szebbik nem képviselőit.

Nőnapi rendezvényt tartottak a Csilizközben
Fotók: Soós Klaudia

A nemzetközi nőnapot a világ egyes területein 1917 óta, Csehszlovákiában 1921 óta, Magyarországon pedig 1948-tól ünneplik. E nap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, melyet az ENSZ is a világnapok közt tart számon.

Március 8-án Szapon azokat a hölgyeket köszöntötték, akik egész éves munkájukkal a mikrorégió fejlődését segítik nap nap után. A környező településekről Csilizpatas, Balony, Szap, Csilizradvány, Csiliznyárad, Medve és Kulcsod a 20 meghívottból 15-en vettek részt a rendezvényen.

„Elindult a mikrorégió a fejlődés útján, ami nem kis mértékben köszönhető a hivatalokban dogozóknak. Ők azok, akik az önkormányzatok munkáját is segítik minden nap, sőt, munkaidejükön kívül gyakorta nyújtanak segítséget a lakosoknak, amiben csak tudnak” mondta köszöntőjében Miklós Ferenc, a vendéglátó Szap község polgármestere.

A nőnapi ünnepség tavaly Csilizradványon zajlott, jövőre pedig Medvén szervezik meg.

(alsa)

Címkék: nőnap, Csilizköz