Notórius feljelentgető bosszantja az embereket a dunaszerdahelyi Komenský utcában

2018. szeptember 14. - 15:18 | Régió

Szinte minden nap hívogatja a városi rendőröket, és jelentgeti a rossz helyen parkolókat az önjelölt rendfenntartó.

Notórius feljelentgető bosszantja az embereket a dunaszerdahelyi Komenský utcában
Fotó: Paraméter

A Komenský utcában található Kodály Zoltán Alapiskola, illetve a Rotunda nevű multifunkciós épület között található egy trafóállomás, melyre néhány hónapja kikerült egy megállni és várakozni tilos tábla. Ez tulajdonképpen a trafóház mellett lévő szervizúton megálló autósokat figyelmezteti.

Emberünk, bizonyos K. J. az itt, illetve az iskolai, városi és a Rotunda üzletei előtt kijelölt parkolókon megállókat figyeli ki, majd jelentgeti fel őket a városi rendőröknél, végül pedig levideózza, ahogy a rendőrök eljárnak az egyes személyekkel. Ezt többen is megerősítették számunkra a helyszínen.

Elmondásuk szerint ugyanis a gyermeküket az út túloldalán lévő oviba hozó szülők, áru- és csomagszállítók is használták korábban a már említett szervizutacskát, illetve az üzleti parkolókat is, és ez lényegében senkit sem zavart, mivel ezt elfogadták és tolerálták az ott élők és dolgozók.

Némelyikük szerint K. J. azóta fogott neki a privát „bűnüldöző” hadjáratának, amióta néhány hónapja írtunk róla a portálunkon.

Közlésük szerint ugyanis ő az a fickó, aki idén áprilisban a Baranyai élelmiszerbolt előtti parkolóban összeszólalkozott egy asszonnyal, amiért amaz fel merte róni neki, hogy illetéktelenül elfoglalta a mozgássérült parkolót. Emberünk erre állítólag azzal érvelt, hogy ő megteheti, mert rokkant. Kártyája viszont erről nem volt, ám különböző, rendőrségre utaló tárgyak (matrica, sapka) voltak a szélvédője mögött, az erről készült képeket pedig portálunk eljuttatta a kerületi rendőrségnek.

De térjünk vissza a Komenský utcába. Csiba Tibor városi rendőrparancsnok is megerősítette érdeklődésünkre, hogy létezik ez a bizonyos „feljelentgető“ .

„Az embereim a törvényből kifolyólag kötelesek kimenni és megvizsgálni, miről van szó. Sok esetben jogos a bejelentés, máskor alaptalan. Ott parkolózóna van, de legtöbben igyekszenek kikerülni, hogy fizetni kelljen” – fogalmazott.

Nehéz azt firtatni, hogy a megállni tilos táblánál, ami ráadásul egy trafóház szervizútjára vonatkozik, miért nem lehet megállni, ugyanakkor az üzletesek azért méltatlankodnak emiatt, mert szerintük hosszabb ideig ott senki sem áll meg.

Csiba Tibor elmondása szerint viszont hónapokkal ezelőtt 2-3 alkalommal is előfordult, hogy az áramszolgáltató akart hozzáférni a trafóházhoz, ám másvalaki elfoglalta a szervizutat. Ekkor a rendőröknek kellett eljárniuk az oda parkolóval szemben, később pedig emiatt kerülhetett ki a tábla.

Mások szerint viszont már a táblát is K. J. panaszára helyezték ki. Ennek megpróbáltunk utánajárni a városházán, viszont hivatalos megerősítést nem kaptunk.

Megtudtuk viszont azt, mit keres K. J. folyton ezen a helyen. Ő ugyanis a Kodály alapsuli gondnoka. Érdeklődtünk felőle Ibolya Olivér igazgatónál, aki megerősítette értesülésünket, és elmondta, hogy az iskola épületének egyik végében lévő gondnoklakásban lakik, mivel tanításon kívül is ügyel a rendre az iskola területén.

„Beszéltem vele, és ő akkor azt állította, hogy nem jelentget fel senkit. Megmondtam neki, hogy ne törődjön azzal, ki hova parkol, de hogy szabadidejében az iskola területén kívül mit csinál, azzal nem tudok foglalkozni” – fejtette ki.

(SzT)