Növelték a pozsonyi oltóközpont kapacitását, tízszeresére nőtt a vakcina iránti érdeklődés

2021. november 27. - 14:50 | Régió

A Pozsony Megyei Önkormányzat megerősítette az oltást a pozsonyi Nemzeti Labdarúgóstadion oltóközpontjában, jelenleg a hét három napján oltanak. A megye azonban kész kapacitását szükség szerint akár napi 4500 főre növelni.

Növelték a pozsonyi oltóközpont kapacitását, tízszeresére nőtt a vakcina iránti érdeklődés
Illusztrációs felvétel (TASR)

A szintén a megye alá tartozó Einstein utcai bevásárlóközpontban található oltóközpont maximális befogadóképessége 250 fő. Az érdeklődés itt csaknem a tízszeresére nőtt. A központ minden nap nyitva tart.

„A vakcina első adagját igénylők számából látszik az oltás iránti nagyobb érdeklődés. Ezen túl a harmadik oltás iránt is sokan érdeklődnek” – mondta Lucia Forman megyei szóvivő. Ennek két oka van. Az első az általánosan romló járványügyi helyzet, a második a közvetlen környezetükben tapasztalt Covid-19-cel kapcsolatos személyes tapasztalat.

A megye a regisztrációs oltást részesíti előnyben. Felhívják a figyelmet, hogy előzetes regisztrációval elkerülhető a hosszas várakozás. Jó példa erre a bevásárlóközpontban található oltópont, ahol csak regisztráció nélkül oltanak. Az emberek ott akár két órát is várakoznak, míg megkapják a vakcinát.

Ezzel egyidejűleg Pozsony megye is tovább folytatja a kiszállásos oltást a hozzá tartozó településeken. Már néhány hónapja folytatják e tevékenységet, a szóvivő szerint csak pozitív tapasztalataik vannak.

TASR