Novemberre halasztották Mike Tyson és Roy Jones Jr. bokszmeccsét

2020. augusztus 10. - 12:09 | Sport

November 28-ra halasztották a két ex-világbajnok amerikai profi bokszoló, Mike Tyson és Roy Jones Jr. összecsapását.

Novemberre halasztották Mike Tyson és Roy Jones Jr. bokszmeccsét
Fotó: YouTube -Screenshot

Az 54 éves Tyson és az 51 esztendős Jones nyolcmenetesre tervezett mérkőzését eredendően szeptember 12-re írták ki, de a felek a The Ring magazin szerint anyagi megfontolásból - vagyis a még nagyobb bevétel reményében - úgy döntöttek, hogy november vége a megfelelő időpont számukra.

A helyszín nem változik: a kaliforniai Carsonban rendezik meg a veterán klasszisok csatáját, az viszont - tekintettel a koronavírus-járványra - még kérdéses, hogy nézőket beengednek-e a Dignity Health Sports Arenába.

A dollármilliókat éppenséggel nem a belépőjegyek eladásából várják az érintettek, hanem a PPV-s (pay-per-view), a fizetős televíziós megoldástól. Aki élőben akarja látni Tyson és Jones meccsét, annak egy cent híján 50 dollárt (14 700 forint) kell leszurkolnia.

Tyson, a nehézsúly kilencvenes évekbeli világbajnoka április végén jelentette be, hogy újrakezdte az edzéseket, és 15 esztendei szünet után ismét szorítóba akar lépni. Számos, köztük 20 millió dolláros ajánlatot is kapott a pankrátorok és a pusztakezes bokszolók világából, ő azonban a profi ökölvívás egy másik korábbi nagyságát, a négy különböző kategóriában is vb-címig jutott Jonest választotta, aki 2018-ban vonult vissza.

(MTI)

Címkék: Mike Tyson, Roy Jones