Nyakon szúrtak egy embert Kassa belvárosában, 200 lakos várta a zsarukat a Luníkon

Kassa belvárosa közelében történt először egy véres incidens csütörtökön délután, majd a rendőrök megkeresték a tettest a Luník IX lakótelepen.

Nyakon szúrtak egy embert Kassa belvárosában, 200 lakos várta a zsarukat a Luníkon
Fotó: SITA (Archívum)

Jana Mésarová rendőrszóvivő közölte, hogy a tettes szándékos súlyos testi sértést követett el azáltal, hogy megvágta áldozatát a nyakán, a fülén és a kezein. A sérültet orvosnak kellett ellátnia.

A rendőrség két támadóról kapott bejelentést, majd kiderült, hogy a Luník IX lakótelepen tartózkodhatnak. Kimentek hát a rendőrök oda, majd fel is figyeltek arra a két személyre, akik gyanúsíthatók a belvárosi támadással. 

Csakhogy akadt egy kis gond. Amikor felszólították őket, nem reagáltak. Amikor pedig kiszálltak a kocsiból, hogy előállítsák a két személyt, mintegy 200-an gyűltek össze körülöttük. A rendőrök erre erősítést kértek.

Ezután az egyik gyanúsítottat kényszerítő eszközök bevetésével őrizetbe vették. Közben viszont a feszültség olyan mértékűre fokozódott, hogy az egyik rendőrnek el kellett sütnie a fegyverét. Figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, senki életét vagy testi épségét nem fenyegette vele - számolt be a szóvivő.

A másik gyanúsított megpróbált kereket oldani, elfutott a a tömegbe, majd panelházak melletti erdő irányába, a rendőröknek nem sikerült utolérniük.

A rendőrség testi sértés és garázdaság ügyében indított büntető eljárást, a másik feltételezett tettes után még nyomoznak.

(TASR)