A nyári szabadságok idején kevesebben adnak vért a komáromi kórházban

2021. augusztus 16. - 18:18 | Régió

A nyári hónapok alatt csökkent a véradók száma a komáromi Agel kórházban. Ez talán a nyári szabadságokkal magyarázható, de a kialakult helyzet a véradás szabályainak a szigorításával is összefügghet, amelyre a járvány miatt került sor. Ezt Katarína Szabóová, a kórház hematológiai osztályának vezető laboratóriumi asszisztense közölte.

A nyári szabadságok idején kevesebben adnak vért a komáromi kórházban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„Jelenleg le tudjuk fedni a kórház szükségleteit, de ez a helyzet egy perc alatt megváltozhat. Egy hete nagy hiány volt az A Rh-pozitív vércsoportból. A közösségi oldalakon közzétett felhívásoknak és a telefonos megkereséseknek köszönhetően azonban az osztályunk dolgozói sikeresen feltöltötték a készleteinket” – állapította meg Szabóová.

A járványhelyzetre való tekintettel a véradóknak konkrét időpontra kell jelentkezniük a 0918 435 408-as telefonszámon. Az egészségügyi dolgozók így meg tudják állapítani, hogy a véradásra jelentkező személy eleget tesz-e a tiszti főorvos és a fő transzfuziológiai szakorvos által elfogadott rendelkezéseknek. Véradásra hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken lehet jelentkezni.


TASR