Nyáron szabadulhat Eva Rezešová

Augusztusban, hat év után feltételesen szabadlábra kerülhet a szlovák milliomosnő, amennyiben három hónappal korábban benyújtja feltételes szabadlábra helyezési kérelmét - írja a Blikk

Nyáron szabadulhat Eva Rezešová
Eva Rezešová - Archív felvétel

Ahhoz, hogy végül szabadlábra kerüljön, szüksége van nevelői és reintegrációs tisztjei pozitív jelentésére is arról, hogy a börtönévei alatt jól viselkedett, és értékelésük szerint vissza tud-e illeszkedni a társadalomba.

"Családja reménykedik a pozitív elbírálásban. Nagyon várják haza a gyermekei, rokonai, akik nem engedték el a kezét egy percre sem a legnehezebb évek alatt, rendszeresen látogatták budapesti börtönében" – árulta el a Blikknek a család egyik közeli ismerőse.

Amikor minden dokumentumot áttanulmányozott a bíró, akkor dönthet arról, hogy büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezi a nőt. A Blikk úgy tudja, mintarabként töltötte éveit a börtönben, ezért ha addig nem követ el valamilyen szabálysértést, semmi akadálya nem lehet annak, hogy a nyáron kikerüljön. A börtönben dolgozott is, napjait a varrodában töltötte.

Amennyiben kikerül, nem hibázhat, mert bármilyen szabálysértésért vagy bűncselekményért le kellene töltenie büntetése fennmaradó részét is.

Rezešová 2012-ben az M3-as autópályán BMW terepjárójával 165 kilométeres sebességgel belerohant az előtte haladó Fiat Puntóba. Utóbbi autó teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg.

(Blikk/parameter)