Nyílt nap a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában

2019. december 5. - 08:03 | Régió

A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola (Szabó Gyula 1) december 3-án kitárta kapuit a nagyközönség előtt.

Nyílt nap a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

Fenes Róbert igazgató nyitotta meg az eseményt, üdvözölte a vendégeket és bemutatta a résztvevőket.

Ezt követően Leboda Gábor, az iskola elméleti oktatásáért felelős igazgatóhelyettese egy prezentáció keretén belül bemutatta az intézményt.

A prezentáció után a dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal képviseletében Kollár Zsuzsanna tartott beszédet, amelyben kifejtette, hogy az iskola által oktatott szakmák a statisztikák szerint hiányszakmáknak számítanak.

Ezután a ŠIOV (Štátny inštitút odborného vzdelávania) képviselői, Zuzana Uvírová, Andrea Fábryová és Ľubica Ihnátová tartottak előadást a duális képzésről, információkkal szolgáltak az érdeklődőknek, valamint tárgyalásokat folytattak a jelen levő vállalkozókkal.

Őket Vajas Roland, az Energy Project s.r.o. ügyvezető igazgatója követte, aki gyakorlati előadást tartott központifűtés-, víz- és gázszerelői munkákból. Egyúttal arra buzdította az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek az iskola által biztosított képzésekre.

Jelen voltak továbbá a következő vállalatok képviselői, illetve egyéni vállalkozók is: PETMALL – Sárkány Péter, Feki Mont – Oláh Ladislav, Kósa Endre, KON – Truss s.r.o. – Kocó Vince, Gerhát Sándor.

Az ismertetők után a diákok és szüleik kérdéseire válaszoltak a résztvevő vállalkozók, valamint iskola diákjai is tájékoztatták az érdeklődőket a standoknál. Rengeteg vendég érkezett, akik nagy mennyiségű információval gazdagodva, elégedetten távoztak.


(Udvarhelyi Piroska)