Nyílt napot tart a dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola

2019. december 3. - 08:58 | Régió

A dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola nyílt napot rendez december 4-én a 8. és 9. osztályos tanulók számára.

A 2019/2020-as tanévben középiskolai tanulmányaikat megkezdő sportolóknak a következő szakokat kínálja:

  • 7451 J – sportgimnázium
  • 7471 M – sportmenedzser

A sportgimnáziumi tanulmányi szakra azokat az élsportolókat várják, akik a felsőfokú oktatásra felkészítő általános műveltség mellett szeretnének kiváló sporteredményeket is elérni.

A sportmenedzser tanulmányi szak esetében azoknak a kilencedikes tanulóknak a jelentkezésére számítanak, akik a szakmai érettségi megszerzése után a sport területén szeretnének munkát vállalni, klubvezetői, sportszervező-sportmenedzseri állásokat megcélozni.

A nyílt nap program első részét az ország egyetlen középfokú sportiskolájának a bemutatása képezi.

Ezt követően az iskola vezetősége tájékoztatja az alapiskolákból érkezett érdeklődő végzős diákokat és szüleiket hogyan lehet a sportot és a tanulást az iskola falai között összhangba hozni, szó lesz továbbá az élményalapú ismeretszerzés lehetőségeiről, az érettségi vizsgákról, a diákéletről, az iskolán kívüli tevékenység különböző formáiról, a tavalyi tanév legnagyobb tanulmányi és sportsikereiről, valamint az iskola által biztosított edzési lehetőségekről is.

A második részben a diákok megtekinthetik az iskola tornatermeiben, uszodájában és fitnesztermében zajló edzéseket, majd óralátogatásokon vehetnek részt. A sportgimnázium szakra jelentkezőknek az idegennyelvek, a sportmenedzser szak iránt érdeklődőknek pedig egy közgazdasági szaktantárgy interaktív oktatásába nyílik lehetőségük bepillantani.

A szülők pedig a pedagógusokkal és nevelőtanárokkal folytatott kötetlen beszélgetés során választ kaphatnak kérdéseikre, például a kollégiumi elszállásolással, az iskolai étkezéssel kapcsolatban.

Bővebb információval a www.sportsuli.sk honlapon, valamint az iskola Facebook-oldalán szolgálnak.

(PR-cikk)