Nyilvánosan kivégeztek három gyerekgyilkost a jemeni fővárosban

2021. június 16. - 14:59 | Külföld

Több százan gyűltek össze Szanaában, Jemen fővárosában, hogy végignézzék három, gyerekek elleni bűncselekmények miatt elítélt férfi nyilvános kivégzését.

Nyilvánosan kivégeztek három gyerekgyilkost a jemeni fővárosban
Fotó: AFP

Két férfit egy nyolcéves kisfiú megerőszakolása és meggyilkolása vádjával ítéltek golyó általi halálra, egy harmadikat pedig három lányának megölése miatt.

A húszi lázadók által ellenőrzött fővárosban három éve első alkalommal rendeztek újra nyilvános kivégzést. 2018 augusztusában is három elítéltet lőttek agyon, akiket egy gyerek megerőszakolásával és meggyilkolásával vádoltak meg. A holttesteket akkor egy darura lógatták fel.

Az Arab-félsziget délnyugati peremén fekvő országban 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi lázadók és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket a szaúdi vezetésű koalíció támogat.

A húszi lázadók szigorú törvények alapján irányítják a fővárost, illetve a kezükön lévő más észak-jemeni térségeket. A szerdaihoz hasonló nyilvános kivégzésekkel igyekeznek jelezni elszántságukat arra, hogy felszámolják a bűnözést az ellenőrzésük alatt álló területeken.

MTI