Nyilvánosságra hozták a számokat: ennyibe került a tavalyi országos tesztelés

2021. március 2. - 08:59 | Belföld

A pénzügyminisztérium nyilvánosságra hozta a pontos számokat azzal kapcsolatban, hogy pontosan mennyibe is került az államnak a tavaly őszi országos tesztelés.

Nyilvánosságra hozták a számokat: ennyibe került a tavalyi országos tesztelés
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A tárca szerint az emberek tömeges letesztelése több mint 119,89 millió eurót emésztett fel. A teljes összegből több mint 99 millió eurót különítettek el az általános kincstári alapból az egyes minisztériumok és intézmények részére. 20,78 millió euró összegű kiadásokat a módosított költségvetési határon belül biztosítottak.

A belügyminisztérium 550 800 eurót kapott a teszteléseken kiosztott tanúsítványok nyomtatására. 4,95 millió eurót fordítottak a rendőrök, tűzoltók, hegyi mentők, köztisztviselők és egyéb alkalmazottak megjutalmazására. További kiadások fedezésére 9 millió eurót fizettek át a belügyminisztériumnak.

A védelmi minisztérium részére 42,66 millió eurót osztottak ki a tesztelések előkészületeire és végrehajtására. Több mint 11,77 millió eurót fordítottak az alkalmazottak megjutalmazására.

Az Állami Tartalékalap a költségvetésből 50,94 millió eurót kapott az anyagi készletek biztosítására.

Az országos tesztelésre tavaly ősszel került sor, amelynek megszervezésével a Fegyveres Erőket bízták meg. A művelet célja az volt, hogy fényt derítsenek a fertőzés gócpontjaira, valamint, hogy a fertőzötteket elkülönítsék az egészségesektől.


TASR/para