Nyilvánosságra került egy újabb videó Kiska lejáratása céljából, ezen már ő is szerepel!

2020. február 19. - 13:06 | Belföld

Ismét ugyanabból a forrásból, az alien.23.po@gmail.com email-címről érkezett a szerkesztőségekbe egy videó, amely Andrej Kiska volt államfő lejáratását célozza, de ezúttal is kissé esetlenül, noha most már szerepel rajta maga a Za ľudí párt alapítója.

Nyilvánosságra került egy újabb videó Kiska lejáratása céljából, ezen már ő is szerepel!
Andrej Kiska (Fotó: TASR)

A feladó szerint a videó szintén 2019 decemberében készült, mint az előző, és ezen Andrej Kiska beszélget egy vendéglőben korábbi üzleti partnerével, Michal Šuligával. Utóbbi volt az, aki a poprádi alvilág kétes alakjával, Milan Reichellel eléggé megjátszottnak tűnő módon társalgott különböző telekügyletekről.

Šuliga volt az, akitől annak idején Kiska telket vásárolt Veľký Slavkov-ban, majd erről a telekről kiderült, hogy az előző tulaj csalás útján jutott hozzá az eredeti tulajdonosoktól, így az ügy bíróságra került, Kiska végül lemondott róla.

Ezt a videót egyértelműen Šuliga készítette, a másiknál viszont tagadta, hogy köze lenne hozzá. A felvételen hallhatóan megpróbálja rávezetni Kiskát, hogy kibökjön valami olyasmit, ami arra utal, hogy tudott annak idején a telek körüli kételyekről. Kiska gyakran értetlenkedik, nem válaszol világosan vagy egyáltalán, de a videó néhány perces felvezetéséből arra próbálnak utalni, hogy ez leleplező erejű lesz.

Az első videón Reichelnél próbál valami hasonlót elérni, de őt is mintha meglepné a dolog. Šuliga egyébként a bíróságon még Kiska mellett vallott.

Kiska az előző videó miatt már feljelentést tett.

(SME)